ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε ουδέτερο έδαφος τα ματς της εθνικής Παλαιστίνης

Σε ουδέτερο έδαφος τα ματς της εθνικής Παλαιστίνης

Η FIFA αποφάσισε τα δύο επόμενα εντός έδρας ματς της εθνικής Παλαιστίνης να διεξαχθούν σε ουδέτερο έδαφος μετά την άρνηση της Σαουδικής Αραβίας να ταξιδέψει στη Ραμάλα.

Σε ουδέτερο κι όχι παλαιστινιακό έδαφος θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της εθνικής Παλαιστίνης με Σαουδική Αραβία και Μαλαισία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, για "λόγους ασφαλείας", όπως αποφάσισε η FIFA την Τετάρτη. Την Τρίτη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας πήρε την απόφαση να μην ταξιδέψει η αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας στη Ραμάλα, εκδηλώνοντας φόβους για τη σωματική ακεραιότητα των μελών της.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση των τεχνικών ασφαλείας της FIFA με τις τοπικές Αρχές. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία επικαλέστηκε "την ανικανότητα της παλαιστινιακής ομοσπονδίας να εξασφαλίσει τις ικανές κι αναγκαίες συνθήκες για την πραγματοποίηση του ματς"

Το ματς των εθνικών Παλαιστίνης και Σαουδικής Αραβίας ήταν προγραμματισμένο αρχικά για τις 13 Οκτωβρίου αλλά αναβλήθηκε διαδοχικά - πάντα για λόγους ασφαλείας - για την 21η Οκτωβρίου και την 5η Νοεμβρίου.

Την Τρίτη μετά και την άρνηση των Σαουδαράβων να ταξιδέψουν στη Ραμάλα το ματς πήρε νέα αναβολή με την τελευταία χρονικά μετάθεση να πηγαίνει στην 9η ημέρα του τρέχοντος μηνός. Τρεις ημέρες μετά θα ακολουθήσει αυτή κόντρα στη Μαλαισία, κι αυτή σε ουδέτερο έδαφος.

Η Σαουδική Αραβία ηγείται του πρώτου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 με 12 βαθμούς, η δε Παλαιστίνη είναι στην τρίτη θέση με πέντε βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ