Παγκόσμιο Κύπελλο 2030: Διστακτικό το Μαρόκο για κοινή υποψηφιότητα με Ισπανία - Πορτογαλία

Η πλευρά του Μαρόκου εμφανίζεται διστακτική για την κατάθεση κοινής υποψηφιότητας με τις Ισπανία και Πορτογαλία με σκοπό τη διεκδίκηση διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030, για την ανάληψη της οποίας αναμένεται να καταθέσουν φάκελο οι Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Πριν από δύο ημέρες έγινε γνωστό ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάθεσης από κοινού υποψηφιότητας με το Μαρόκο, για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030, εκεί όπου φάκελο θα καταθέσει και η Ελλάδα μαζί με Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία, όπως έχει αποφασιστεί και μάλιστα υπάρχει και συνάντηση ανάμεσα στις τέσσερις πλευρές στο Βελιγράδι στις 23 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της αφρικανικής χώρας παρατηρείται διστακτικότητα, όπως εκφράστηκε από τα τοπικά media από τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησής της.

"Δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Όταν θα ληφθεί, θα το μάθετε", υποστήριξε ο Μουσταφά Ζαλφί. Υπενθυμίζεται ότι το Μαρόκο έχει καταθέσει έξι φορές υποψηφιότητα για την ανάληψη διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1994, 1998, 2006, 2010, 2018 και 2026), χωρίς όμως επιτυχή κατάληξη.

Τη διοργάνωση διεκδικούν επίσης τρεις χώρες της Νότιας Αμερικής (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη), ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από τις τέσσερις εθνικές ομοσπονδίες του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία), στις οποίες θα μπορούσε να προστεθεί και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS