ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2030: Αποφασίζουν την Παρασκευή Βρετανοί και Ιρλανδοί για την υποψηφιότητα

French players raise the trophy after the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
French players raise the trophy after the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίας των Αγγλίας, Ουαλίας, Σκωτίας, Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας θα συναντηθούν την Παρασκευή (8/2) στη Ρώμη για να εξετάσουν την κατάθεση υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030, για την οποία ενδιαφέρεται και η Ελλάδα.

Στο περιθώριο του ετησίου συνεδρίου της UEFA στη Ρώμη θα συναντηθούν οι επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Μεγάλης Βρετανίας (Αγγλίας, Ουαλίας, Σκωτίας, Βόρειας Ιρλανδίας) και της Ιρλανδίας για να συζητήσουν εάν είναι συμφέρουσα από άποψης εσόδων η ενδεχόμενη διοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030.

Σε περίπτωση που κριθεί συμφέρον, τότε θα προχωρήσουν στην κατάθεση κοινής υποψηφιότητας για την ανάληψη της. Τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 διεκδικεί επίσης και η Ελλάδα σε κοινή υποψηφιότητα με τις Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία (το ίδιο σχήμα θα διεκδικήσει και το Euro 2028), αλλά και οι Αργεντινή - Ουρουγουάη - Παραγουάη (με τη Βολιβία να έχει εκφράσει την προθυμία της να συμμετάσχει).

Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο συζητούν την πιθανότητα κατάθεσης κοινής υποψηφιότητας (θα πρέπει πρώτα να περάσει η τροποποίηση του καταστατικού καθώς οι δύο πρώτες ανήκουν γεωγραφικά σε διαφορετική ήπειρο από την τρίτη χώρα).

Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ κι αυτή του 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ