ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν η Ιταλία έκανε το κόλπο Γκρόσο στο Βερολίνο

Όταν η Ιταλία έκανε το κόλπο Γκρόσο στο Βερολίνο

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται απόψε (9/7) από τον τελικό του Μουντιάλ της Γερμανίας, όπου η Ιταλία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου επικρατώντας της Γαλλίας.

Από τη μία μεριά η Ιταλία η οποία κόντρα στα προγνωστικά έφτασε μέχρι τον τελικό, αφήνοντας πίσω της το τεράστιο σκάνδαλο που είχε αποκαλυφθεί στη Serie A. Από την άλλη η Γαλλία η οποία με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ζινεντίν Ζιντάν στις τελευταίες παραστάσεις της καριέρας του, ήθελε να επαναλάβει τον θρίαμβό της, οκτώ χρόνια μετά το Μουντιάλ που διοργάνωσε η ίδια.

Οι δύο φιναλίστ του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, είχαν βρεθεί και στον τελικό του Εuro 2000 όπου οι τρικολόρ ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις και πήραν το κύπελλο με το "χρυσό" γκολ του Νταβίντ Τρεζεγκέ. Το βράδυ όμως της 9ης Ιουλίου 2006, ο ίδιος ντύθηκε μοιραίος καθώς ήταν ο μόνος που αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι.

Όταν η Ιταλία έκανε το κόλπο Γκρόσο στο Βερολίνο

Έτσι ο Φάμπιο Γκρόσο, που ήδη είχε στείλει την Ιταλία στον τελικό χάρη στο γκολ του απέναντι στη Γερμανία στο τέλος της παράτασης του ημιτελικού, άφησε το όνομά του στην ιστορία ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι: 5-3 και η Ιταλία πρωταθλήτρια κόσμου!

Όταν η Ιταλία έκανε το κόλπο Γκρόσο στο Βερολίνο
© PA ARCHIVE/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Νωρίτερα στην παράταση, στο 110', ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν άντεξε την λεκτική προσβολή του Ματεράτσι. Τον κουτούλησε και είδε την κόκκινη κάρτα, βάζοντας άδοξο τέλος στην καριέρα του. Ο Γάλλος σούπερ στάρ ήταν αυτός με πέναλτι αλά Πανένκα είχε ανοίξει το σκορ στο 7'.

A photo taken 09 July 2006 shows French midfielder Zinedine Zidane (L) gesturing after head-butting Italian defender Marco Materazzi during the World Cup 2006 final football match between Italy and France at Berlin?s Olympic Stadium.  AFP PHOTO  JOHN MACDOUGALL (Photo credit should read JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images)
A photo taken 09 July 2006 shows French midfielder Zinedine Zidane (L) gesturing after head-butting Italian defender Marco Materazzi during the World Cup 2006 final football match between Italy and France at Berlin?s Olympic Stadium. AFP PHOTO JOHN MACDOUGALL (Photo credit should read JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Ματεράτσι με τη σερά του, ήταν αυτός που απάντησε με κεφαλιά στο 19', γράφοντας το 1-1 που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του τελικού. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι και η Ιταλία πήρε την εκδίκησή της για τον χαμένο τελικό του 2000.

ΙΤΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 1-1 (5-3 πεν.): ΔΕΙΤΕ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ