Οι σταρ που δεν μπήκαν στα άλμπουμ της Panini για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Οι σταρ που δεν μπήκαν στα άλμπουμ της Panini για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Αλτομπέλι, Αμορός, Σκιλάτσι, Γκοϊκοετσέα, Πλατ, Ροναλντίνιο, είναι μερικοί από τους σταρ που δεν μπήκαν στα άλμπουμ της Panini για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το χρονοδιάγραμμα των εκδόσεων δεν επιτρέπει στην Panini, όπως και σε άλλες εταιρείες που εκδίδουν άλμπουμ με αυτοκόλλητα, να περιμένουν μέχρι την τελική επιλογή των ρόστερ των ομάδων που συμμετέχουν στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Ακόμη πιο σίγουρα, δεν έχουν τη δυνατότητα να περιμένουν μέχρι να εμφανιστούν οι παίκτες - έκπληξη της διοργάνωσης. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι στη σελίδα κάθε ομάδας περιλαμβάνονται συνήθως 16 παίκτες, τότε είναι λογικό στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων ποδοσφαιριστές - σταρ να μην μπουν στα άλμπουμ της Panini.

O Μπονισένια το 1970, ο Αλτομπέλι το 1982 και ο Σκιλάτσι το 1990 είναι τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα Ιταλών παικτών που δεν έγιναν αυτοκόλλητο. Ντέιβιντ Πλατ (Αγγλία) και Σέρτζιο Γκοϊκοετσέα (Αργεντινή) έπαθαν το ίδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990.

Στην Αμερική το 1994 "έλειπαν" οι Αλνταΐρ (Βραζιλία), Μαζίνιο (Βραζιλία), Μασάρο (Ιταλία), οι Σανέτι (Αργεντινή), Όουεν (Αγγλία), Σίρερ (Αγγλία), Ντάβιντς (Ολλανδία), Λιζαραζού (Γαλλία) δεν ήταν στο άλμπουμ το 1998.

Αναλυτικά οι πιο "χτυπητές" απουσίες παικτών από τα άλμπουμ της Panini στα χρόνια των Παγκοσμίων Κυπέλλων:

1970: Clodoaldo (Brazil), Roberto Boninsegna (Italy).

1974: Rainer Bonhof and Bernd Holzenbein (West Germany), Jan Jongbloed, Wim Jansen and Wim Rijsbergen (Netherlands), Andrzej Szarmach and Wladyslaw Zmuda (Poland), Elias Figueroa (Chile).

1978: Arie Haan and Dick Nanninga (Netherlands), Antonio Cabrini (Italy).

1982: Alessandro Altobelli (Italy), Manuel Amoros (France).

1986: Josimar (Brazil), Igor Belanov (USSR), Peter Beardsley (England).

1990: Salvatore Schillaci (Italy), Sergio Goycochea (Argentina), Roger Milla (Cameroon), David Platt and Mark Wright (England).

1994: Aldair, Mazinho and Viola (Brazil), Andres Escobar (Colombia), Daniele Massaro (Italy).

1998: Emmanuel Petit and Bixente Lizarazu (France), Edgar Davids (Netherlands), Michael Owen and Alan Shearer (England), Javier Zanetti (Argentina).

2002: Ronaldinho (Brazil), Miroslav Klose (Germany), Nicky Butt (England).

2006: Jens Lehmann (Germany), Maxi Rodríguez (Argentina).

2010: Pedro (Spain), Thomas Müller (Germany).

2014: Benedikt Howedes (Germany), Tim Krul (Netherlands).

AP Photo