ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο 14χρονος Τζιμπρίλ είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο

Ο 14χρονος Τζιμπρίλ είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο

Η πρεμιέρα της εθνικής Γουινέας στο Μουντιάλ Κ17 δεν ήταν επιτυχής (ήττα από το Ιράν), ήταν όμως για τον επιθετικό της, Τζιμπρίλ Τουρέ, ο οποίος σκόραρε σε ηλικία 14 ετών και μετά την Αφρική ετοιμάζεται να κατακτήσει και τον υπόλοιπο κόσμο. (video)

Στην Ινδία διεξάγεται από τις 6 έως τις 28 Οκτώβρη το Παγκόσμιο Κύπελλο στο ηλικιακό επίπεδο Κ17 ετών. Στην πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου το Ιράν νίκησε 3-1 τη Γουινέα στο "Fatorda Stadium" με τον Τζιμπρίλ Τουρέ να μειώνει και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Είναι μόλις 14 ετών κι αγωνίζεται στην ομάδα της πατρίδας του, Cefomig FC. Μπορεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό να συστήθηκε το Σάββατο (7/10), αλλά στην Αφρική είναι ήδη γνωστός. Ήταν ο πρώτος σκόρερ Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στην ίδια ηλικιακή κατηγορία (Κ17 ετών), καθώς πέτυχε έξι γκολ στη διοργάνωση του Γκαμπόν, η οποία διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 28 του περασμένου Μαΐου. Μάλιστα, η εθνική Γουινέας είχε κατακτήσει την τρίτη θέση σε εκείνο το τουρνουά.

Με μόλις 14 έτη, ο Τζιμπρίλ έχει όλο το μέλλον μπροστά του και μετά την Αφρική, ετοιμάζεται να κατακτήσει και τον υπόλοιπο κόσμο. Δείτε το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση με το Ιράν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ