ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσάβι: "Το όνειρο... πραγματικότητα"

Τσάβι: "Το όνειρο... πραγματικότητα"

H κατάκτηση του Μουντιάλ 2010 από την Ισπανία είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Τσάβι.

"Τώρα που έχουμε το τρόπαιο είναι δύσκολο να το περιγράψεις με λόγια. Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα να κρατάς το τρόπαιο στα χέρια σου", τόνισε ο μέσος της Μπαρτσελόνα, με την οποία έχει κατακτήσει τα πάντα και πλέον το έχει κάνει και με την εθνική ομάδα, αφού είχε προηγηθεί και το EURO 2008.

"Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ειδικά να έχει κερδίσει και τις δύο διοργανώσεις, είναι η επιβράβευση για την σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει", πρόσθεσε ο Τσάβι.

Ο Αντρές Ινιέστα, σκόρερ και καλύτερος παίκτης του τελικού, όπως ψηφίστηκε, τόνισε: "Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω. Είχα την δυνατότητα να πετύχω ένα τόσο σημαντικό γκολ για την ομάδα μου, είναι απλά απίστευτο".

"Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, πραγματικά πολύ δύσκολο, με όλα όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά νομίζω το αξίζαμε. Πρέπει να νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για όλα τα μέλη αυτής της ομάδας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο".

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας ήταν αυτός που μπήκε στο ματς και άλλαξε την εικόνα του, δίνοντας στην Ισπανία ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ έκανε την ασίστ και στον Ινιέστα για το γκολ.

"Είναι μεγάλη στιγμή για μένα και όλους τους Ισπανούς, τους παίκτες και τους πολίτες. Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι", ανέφερε ό άσος της Άρσεναλ.

"Όταν μπήκα στο ματς σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν ένα δύσκολο τουρνουά για μένα και δεν έπαιξα πολύ. Κάτι μέσα μου μου έλεγε ότι είναι η ευκαιρία μου. Η οικογένειά μου ήθελε να έρθει, είχα τη ευκαιρία μου και είμαι περήφανος που είμαι μέρος όλου αυτού. Ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά δεν έχει καμία σημασία τώρα. Είναι από τις καλύτερες στιγμές στην ζωή μου. Σήμερα ζω το όνειρο".

Ο Σεσκ Φάρμπεγκας πάντως λυπήθηκε για τον συμπαίκτη του στην Άρσεναλ, Ρόμπιν φαν Πέρσι. "Το πρώτο πράγματα που έκανα με το σφύριγμα της λήξης ήταν να πάω στον Ρόμπιν. Αντί να γιορτάσω με τους φίλους μου, ήθελα να μιλήσω στον Ρόμπιν, γιατί το νομίζω ότι το άξιζε και αυτός εξίσου".

"Ελπίζω να έχει ξανά την ευκαιρία στο μέλλον, γιατί είναι σπουδαίο παιδί και σπουδαίος ηγέτης. Ήταν άτυχος με τους τραυματισμός και ελπίζω να έχει μια τέτοια στιγμή σε δύο ή σε τέσσερα χρόνια".

Αυτός που σήκωσε το τρόπαιο μετά τον Φάμπιο Καναβάρο, ο αρχηγός της Ισπανίας, Ίκερ Κασίγιας, μίλησε για μια ιστορική στιγμή.

"Ήταν φανταστικό, μια ιστορική στιγμή για την Ισπανία. Δεν έχουμε καταλάβει τι έχουμε κάνει. Θα το καταφέρουμε μετά λίγο καιρό", ανέφερε ο άσος της Ρεάλ που έσωσε την ομάδα του σε δύο τετ-α-τετ με τον Ρόμπεν και πρόσθεσε: "Το θέλαμε αυτό από μικροί. Είναι ιδιαίτερη στιγμή, περισσότερο από το να παίρνεις το ευρωπαϊκό. Δεν ήταν εύκολο, αλλά με τύχη καταφέρουμε να νικήσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ