ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

San Íker!

San Íker!

Σε ένα κλειστό τελικό στον οποίο όποιος σκόραρε θα ήταν και ο νικητής, ο Ίκερ Κασίγιας ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του σταματώντας τον Ρόμπεν. Λίγο αργότερα σήκωνε πρώτος σαν αρχηγός το Παγκόσμιο Κύπελλο, δύο χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Μπορεί ο Νταβίντ Βίγια να οδήγησε επιθετικά την Ισπανία μέχρι τον μεγάλο τελικό και ο Ινιέστα στο 116' να της έδωσε τη νίκη απέναντι στην Ολλανδία, όμως ο Ίκερ Κασίγιας απέδειξε για άλλη μια φορά την τεράστια του κλάση.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης μάζεψε στο 47' του τελευταίου ματς στον όμιλο απέναντι στη Χιλή την μπάλα από τα δίκτυα του και έκτοτε κατέβασε τα ρολά!

Κανείς παίκτης από τις Πορτογαλία, Παραγουάη, Γερμανία και Ολλανδία δεν μπόρεσε να τον νικήσει, με τον Ίκερ να πιάνει μάλιστα και πέναλτι του Καρντόσο στον αγώνα με τους Λατίνους.

Eπίδοση Ρεκόρ!

Συνολικά 433' λεπτά κράτησε ανέπαφη την εστία του ο Κασίγιας οδηγώντας εκ του ασφαλούς την Φούρια Ρόχα στην κορυφή του κόσμου, κάτι που αποτελεί σπάνιο επίτευγμα και ειδικά σε τόσο υψηλό επίπεδο, αφού το προηγούμενο σχετικό κατείχαν οι Ινιάσιο Εϊθαγκουϊρε και Αντόνιο Ράμαλετς με 282 λεπτά από την δεκαετία του 1950.

Ο Ικερ λοιπόν πέρασε στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας, με αποκορύφωμα των εξαιρετικών του εμφανίσεων στο Μουντιάλ την φάση του 62ου λεπτού στον τελικό του Soccer City Stadium.

Ο Ρόμπεν βγαίνει μόνος απέναντι στον πορτιέρο της Ισπανίας και είναι έτοιμος να στείλει τους Οράνιε στον έβδομο ουρανό.

Όμως λογάριαζε χωρίς τον Ίκερ που μπορεί να διάλεξε την λάθος γωνία από αυτήν που πλάσαρε ο Ρόμπεν, ωστόσο απλώνοντας το πόδι του κατάφερε και την έδιωξε σε κόρνερ.

Λίγο αργότερα ξανασταμάτησε τον Ολλανδό (σε μια όχι τόσο κλασική ευκαιρία όσο του 62'), για να βάλει τα κλάματα μόλις ο Ινιέστα σκόραρε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης.

Μπορεί ο αγώνας να μην είχε λήξει, ωστόσο ο Κασίγιας ήξερε πως στον εναπομείναντα χρόνο δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθεί γκολ.

Την ίδια αίσθηση είχαν και οι εκατομμύρια Ισπανοί σε όλο τον κόσμο καθώς ο τερματοφύλακας της εθνικής τους θα έκανε ότι και στα νοκ-άουτ ματς του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: Να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ιταλία, Ρωσία και Γερμανία δεν μπόρεσαν να ''ματώσουν'' τα δίχτυα του μόλις... 29χρονου τερματοφύλακα στο Euro'08 και αν κάνετε την πρόσθεση θα ζαλιστείτε!

Ο Ίκερ Κασίγιας δεν δέχθηκε γκολ και στα 7 νοκ-άουτ ματς που έφεραν την Ισπανία Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου, συνολικά 690 λεπτά!

Μάλλον δεν είναι απλά το πρόσωπο της χθεσινής ημέρας του τελικού, αλλά το πρόσωπο της Ισπανίας τα δύο τελευταία χρόνια.

Η' πιο απλά όπως τον αποκαλούν στη χώρα του: San Iker! *

* Άγιος Ίκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ