ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σταματάει από την Εθνική ο Πουγιόλ

Spain's soccer player Xavi Hernandez (R) and Carles Puyol arrive at Madrid's Barajas airport holding a Catalonian flag July 12, 2010. Spain stunned the Netherlands to win their first World Cup on Sunday in sensational fashion with a goal in the last minutes of extra time.  REUTERS/Gustau Nacarino (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)
Spain's soccer player Xavi Hernandez (R) and Carles Puyol arrive at Madrid's Barajas airport holding a Catalonian flag July 12, 2010. Spain stunned the Netherlands to win their first World Cup on Sunday in sensational fashion with a goal in the last minutes of extra time. REUTERS/Gustau Nacarino (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP) REUTERS

Η αναμέτρηση με την Ολλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής ήταν το κύκνειο άσμα του Κάρλες Πουγιόλ με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Ο άνθρωπος που έστειλε τη «φούρια ρόχα» στον τελικό και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Euro και του Μουντιάλ, κρεμάει τη φανέλα του την ώρα που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα είχε δηλώσει και παλαιότερα πως θέλει να αποχωρήσει από την Εθνική όταν θα είναι στην κορυφή και ως πρωταθλητής Ευρώπης-Κόσμου δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάτι περισσότερο.

Όπως εξήγησε στην 5ωρη συνάντηση που είχε με τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε και τον Φερνάντο Ιέρο (τεχνικός διευθυντής), δεν είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθεί, κυρίως πνευματικά, στις αυξημένες απαιτήσεις που δημιουργούνται. Ζήτησε μάλιστα να μην κληθεί για το φιλικό της 11ης Αυγούστου απέναντι στο Μεξικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πουγιόλ ξεκίνησε την καριέρα του με την Εθνική Ισπανίας στις 25 Νοεμβρίου του 2000 κόντρα στην Ολλανδία και τελείωσε πάλι κόντρα στους οράνιε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ