ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα ουράνια ο Καμάτσο!

Στα ουράνια ο Καμάτσο!

Αν στο γκολ του Βίγια στον προημιτελικό με την Παραγουάη και σε αυτό του Πουγιόλ στον ημιτελικό με τη Γερμανία ήταν αρκετά εκδηλωτικός, τότε στον μεγάλο τελικό ξεπέρασε τον εαυτό του...


Ο λόγος για τον Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, ο οποίος εκτελούσε χρέη σχολιαστή για ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό καθόλη τη διάρκεια του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά στο γκολ του Ινιέστα στο 116' της παράτασης με την Ολλανδία δεν κατάφερε να συγκρατήσει την ψυχραιμία του.

Έτσι όταν είδε τη μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα και τη "φούρια ρόχα" να απέχει ελάχιστα λεπτά από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της ιστορίας της, ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας (1998-2002) πανηγύρισε σαν μικρό παιδί, καθώς όχι μόνο ξεσήκωσε τα δημοσιογραφικά με τις φωνές του αλλά σηκώθηκε και όρθιος για να γιορτάσει μαζί με συμπατριώτες του.

"Ο Ινιέστα της ζωής μου" είπε κατά τη διάρκεια της μετάδοσης ο Καμάτσο, ο οποίος αναλύοντας το παιχνίδι για το Tele5 είπε κατόπιν: "Ήταν επιτέλους καιρός να πάρουμε το τρόπαιο, μετά από τόσες πολλές απογοητεύσεις και πίκρες. Ήμασταν ανώτεροι από τους Ολλανδούς, που ήθελαν μόνο να παίξουν με αντεπιθέσεις".

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ισπανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που κατακτά το τρόπαιο μακριά από την ήπειρό της και η πρώτη ομάδα που στέφεται πρωταθλήτρια κόσμου έχοντας χάσει στην πρεμιέρα της (0-1 από Ελβετία), ενώ έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα (μετά τη Γερμανία το 1974) που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο δύο χρόνια μετά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ