ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Όλοι καθαροί στην Αφρική"

"Όλοι καθαροί στην Αφρική"

Όσοι ποδοσφαιριστές υποβλήθηκαν σε ελέγχους ντόπινγκ, πριν και μετά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ήταν καθαροί, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.

Η FIFA είχε αποφασίσει να είναι πιο αυστηρή στη Νότια Αφρική συγκριτικά με προηγούμενες διοργανώσεις, ώστε ελαττώσει τα κρούσματα ντόπινγκ.

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής ήταν θεαματικά. Οι 256 ποδοσφαιριστές από τις 32 ομάδες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση έδωσαν δείγμα αίματος και ούρων στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου), ενώ ο ίδιος αριθμός ποδοσφαιριστών υποβλήθηκε σε έλεγχο πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Κανένα δείγμα από αυτά δεν ήταν αρνητικό, γεγονός που ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Παγκόσμια Συνομοσπονδία. Ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής δήλωσε:

" Σε σύγκριση με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, η FIFA διπλασίασε τον αριθμό των ελέγχων πριν από τη διοργάνωση. Οι παίκτες δεν είχαν υποβληθεί ποτέ σε τόσο εμπεριστατωμένο έλεγχο πριν από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όσο αυτή τη χρονιά. Επομένως, ήταν πολύ ευχάριστο ότι οι ομάδες ήταν τόσο συνεργάσιμες και τα αποτελέσματα των ελέγχων αποδεικνύουν ότι οι κορυφαίες αποδόσεις μπορούν να επιτευχθούν στο ποδόσφαιρο χωρίς να καταφεύγουμε σε απαγορευμένες ουσίες και μεθόδους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ