ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η καλύτερη 11άδα του Μουντιάλ

PORT ELIZABETH, SOUTH AFRICA - JULY 10:  Diego Forlan of Uruguay looks on during the 2010 FIFA World Cup South Africa Third Place Play-off match between Uruguay and Germany at The Nelson Mandela Bay Stadium on July 10, 2010 in Port Elizabeth, South Africa.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
PORT ELIZABETH, SOUTH AFRICA - JULY 10: Diego Forlan of Uruguay looks on during the 2010 FIFA World Cup South Africa Third Place Play-off match between Uruguay and Germany at The Nelson Mandela Bay Stadium on July 10, 2010 in Port Elizabeth, South Africa. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images) GETTY IMAGES

H συντακτική ομάδα του Sport24.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Συγκεκριμένα, δώδεκα διαφορετικοί συντάκτες επέλεξαν τον καλύτερο για κάθε θέση και τον κορυφαίο προπονητή του τουρνουά.

Τερματοφύλακας

IΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ (Ισπανία)

Ο αρχηγός της Ισπανίας ήταν πάντα εκεί που τον χρειάστηκε η ομάδα του, από την εκτέλεση πέναλτι του Όσκαρ Καρντόσο, μέχρι το τετ-α-τετ με τον Ρόμπεν. Δεν δέχτηκε γκολ από τους "16" και έπειτα και έγινε ο επόμενος μετά τον Καναβάρο που σηκώσε το τρόπαιο.
Τσάρλυ

Δεξί μπακ

ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΦΑΝ ΝΤΕΡ ΒΙΛ (Ολλανδία
)
Μόλις στα 22 του χρόνια, ο άσος του Άγιαξ ήταν μία από τις αποκαλύψεις του Μουντιάλ. Μπορεί να μην είναι... Μάικον επιθετικά, αλλά έχει ό,τι χρειάζεται ένα κλασικό δεξί μπακ: ταχύτητα, δύναμη, πνευμόνια. Είναι θέμα χρόνου να πάρει μεταγραφή.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Κεντρικοί αμυντικοί

ΠΕΡ ΜΕΡΤΕΣΑΚΕΡ (Γερμανία)
Μόλις σε ηλικία 25 ετών ο κεντρικός αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης ήταν από τους έμπειρους παίκτες της Γερμανίας. Σταθερός, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και με την μπάλα κάτω, ενώ μαζί με τον Φρίντριχ δημιούργησαν εξαιρετικό δίδυμο.
Σωκράτης Μόσχος

ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΓΙΟΛ (Ισπανία)
Τα τελευταία χρόνια είναι από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον πλανήτη. Συνεργάστηκε άψογα με τον Πικέ και μάλιστα έδωσε και το κάτι παραπάνω με το γκολ στον ημιτελικό κόντρα στην Γερμανία.
Θοδωρής Κουνάδης

Αριστερό μπακ

ΧΟΡΧΕ ΦΟΥΣΙΛΕ (Ουρουγουάη)
Στο πρώτο ματς με την Γαλλία δεν έπαιξε, αλλά στα υπόλοιπα ήταν πάντα από τους καλύτερους της "σελέστε". Εξαιρετικός αμυντικός ο άσος της Πόρτο, ο οποίος μπορεί άνετα να επιτεθεί επίσης από αριστερά.
Ηλίας Ευταξίας

Μέσοι

ΝΤΙΕΓΚΟ ΠΕΡΕΣ (Oυρουγουάη)
Γιατί τρώει... ανθρώπους και χιλιόμετρα, λύνει και δένει στην μεσαία γραμμή και θυμίζει τον Γκατούζο στα καλά του! Με λίγα λόγια είναι... σκυλί του πολέμου, μηχανάκι, δυνατός και σ' όλο το Μουντιάλ έδωσε πολλές μάχες όπου τις περισσότερες τις κέρδισε. Πρέπει να έχει ιταλικές ρίζες, δεν εξηγείται αλλιώς...
Γρηγόρης Μπάτης

ΑΝΤΡΕΣ ΙΝΙΕΣΤΑ (Ισπανία)
Μπορεί ο Νταβίντ Βίγια να ήταν ο σκόρερ της Ισπανίας, αλλά ο Αντρές Ινιέστα ένας από τους μέσους της που τον τροφοδοτούσε και μάλιστα ο μόνος που σκόραρε και μάλιστα δύο φορές, φυσικά την δεύτερη στον τελικό.
Γιάννης Λαμπίρης

ΓΟΥΕΣΛΕΪ ΣΝΑΪΝΤΕΡ (Ολλανδία)
Κατέκτησε τα πάντα φέτος με την Ίντερ και αν έπαιρνε και το Μουντιάλ θα έγραφε ιστορία. Είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης γενικά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για την σεζόν που ολοκληρώθηκε.
Φώντας Σέμπρος

ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ (Γερμανία)
Ελάχιστοι τον ήξεραν λίγους μήνες πριν και κατάφερε μετά από μία πολύ καλή χρονιά στην Μπάγερν να κάνει ένα εξαιρετικό Μουντιάλ και αν δεν έλειπε από τον ημιτελικό με την Ισπανία, ίσως η Γερμανία να ήταν αντίπαλος της Ολλανδίας στον τελικό
Στέλιος Χαρτζουλάκης

Επιθετικοί

ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝ (Ουρουγουάη)
Ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Δέχτηκε να αλλάξει ουσιαστικά θέση και να παίξει πίσω από τους δύο επιθετικούς, Λουΐς Σουάρες και Καβάνι. Ανταποκρίθηκε άψογα και οδήγησε την Ουρουγουάη στα ημιτελικά.
Παντελής Διαμαντόπουλος

ΝΤΑΒΙΝΤ ΒΙΓΙΑ (Ισπανία)
Μπορεί ο Ινιέστα να σκόραρε στον τελικό, αλλά το ότι έφτασε μέχρι εκεί η Ισπανία το οφείλει στα γκολ του Βίγια, ο οποίος μετά την ήττα στην πρεμιέρα βρήκε δίχτυα σε τέσσερα σερί ματς.
Γιάννης Φιλέρης

Προπονητής

ΓΙΟΑΚΙΜ ΛΕΒ (Γερμανία)
Παρουσίασε την πιο φρέσκια ομάδα του τουρνουά συνολικά. Αν και μόλις ένα μήνα μαζί παρουσίασε τρομερούς αυτοματισμούς και απλότητα στο παιχνίδι της που δεν συνηθίζεται. Η Γερμανία έπαιζε το πιο ελκυστικό ποδοσφαιρο στον ένα μήνα που κράτησε το τουρνουά (έφτασε τα 16 γκολ όταν το 1990 που τα "πάντσερ" πήραν το τρόπαιο και με πολύ πιο "μεγάλα" ονόματα είχαν πετύχει ένα λιγότερο) έχοντας μάλιστα χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.
Βαγγέλης Σταματόπουλος

Η συμπλήρωση της 23άδας

Επειδή μια 11άδα μπορεί να αδικήσει κάποιους παίκτες, το Sport24.gr θα συμπληρώσει την 23άδα των κορυφαίων του Μουντιάλ.

Τερματοφύλακες
Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Ολλανδία)
Φερνάντο Μουσλέρα (Ουρουγουάη)
Αμυντικοί
Μάικον (Βραζιλία)
Σέρχιο Ράμος (Ισπανία)
Ντιέγκο Λουγκάνο (Ουρουγουάη)
Φάμπιο Κοεντράο (Πορτογαλία)
Μέσοι
Μαρκ φαν Μπόμελ (Ολλανδία)
Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (Γερμανία)
Κεϊσούκε Χόντα (Ιαπωνία)
Λάντον Ντόνοβαν (ΗΠΑ)
Επιθετικοί
Λουΐς Σουάρες (Ουρουγουάη)
Μίροσλαβ Κλόζε (Γερμανία)

*Βέβαια και η 23άδα... αδικεί, καθώς έμειναν εκτός παίκτες όπως οι Χαντάνοβιτς, Κίνγκσον, Βιγιάρ, Νόιερ, Μπρούνο Άλβες, Λούσιο, Πικέ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αρέβαλο Ρίος, Τσάβι, Μπούσκετς, Ζιοβάνι Ντος Σάντος και Ρόμπεν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ