ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Βιδάλ και Σάντσες λένε "αντίο" στην εθνική Χιλής

Chile's Alexis Sanchez, right, is comforted by his teammate Arturo Vidal after he missing a chance to score against Ecuador  during a Copa America Group 1 soccer match at the National Stadium in Santiago, Chile, Thursday, June 11, 2015.(AP Photo/Silvia Izquierdo)
Chile's Alexis Sanchez, right, is comforted by his teammate Arturo Vidal after he missing a chance to score against Ecuador during a Copa America Group 1 soccer match at the National Stadium in Santiago, Chile, Thursday, June 11, 2015.(AP Photo/Silvia Izquierdo) AP

Δύο εκ των μελών της "χρυσής γενιάς" της εθνικής Χιλής, Αρτούρο Βιδάλ και Αλέξις Σάντσες, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τη "ρόχα".

Μπορεί η "ρόχα" να γνώρισε δύο διαδοχικές ήττες (εντός από Παραγουάη κι εκτός από Βολιβία) και να βρίσκεται στην έκτη θέση (δεν εξασφαλίζει πρόκριση ούτε απευθείας ούτε μέσω μπαράζ), αλλά διατηρεί ακόμη τις ελπίδες της (υποδέχεται το Εκουαδόρ κι φιλοξενείται από τη Βραζιλία στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές).

Ακόμη κι αν δεν χάσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πιθανότατα θα χάσει τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές της αυτή τη στιγμή. Αρτούρο Βιδάλ και Αλέξις Σάντσες ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν την εθνική τους ομάδα.

Ο 30χρονος μέσος της Μπάγερν Μονάχου το ανακοίνωσε, εμμέσως πλην σαφώς, με την ανάρτησή του στο Instagram. "Συγγνώμη Χιλή γι' αυτές τις δύο ήττες. Αφήσαμε τα πάντα στο γήπεδο, αλλά δεν έγινε. Συνεχίζουμε να παλεύουμε. Μου μένουν δύο ματς και το Μουντιάλ, ευχαριστώ για όλη την αγάπη αυτά τα χρόνια". Ανεπίσημα το επιβεβαίωσε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους που ακολούθησαν την αποστολή στη Λα Πας.

Βιδάλ και Σάντσες λένε "αντίο" στην εθνική Χιλής

Ο 28χρονος επιθετικός της Άρσεναλ το άφησε να εννοηθεί με τον ίδιο τρόπο (ανάρτηση στο Instagram). "Φθάνει η ώρα που κουράζεσαι. Κουράζεσαι από αυτούς που σε κριτικάρουν δίκαια κι άδικα. Κουράζεσαι από αυτούς που θέλουν να σε βλέπουν να νικιέσαι. Κουράζεσαι να πεις στον εαυτό σου "ακόμη μια φορά θα σηκωθώ", κουράζεσαι να πεις στον κόσμο και στους ανθρώπους που είναι κοντά σου ότι όλα θα πάνε καλά. Και το χειρότερο, κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πως αισθάνεσαι. Έχω τον αριθμό 7 στη φανέλα της εθνικής Χιλής και μια τεράστια ευθύνη, γι' αυτό λυπάμαι όταν δημοσιογράφοι και κακοί άνθρωποι κριτικάρουν χωρίς να ξέρουν....". Κι εδώ, Χιλιανοί δημοσιογράφοι θεωρούν την ανάρτησή του προαναγγελία αποχώρησής του.

Βιδάλ και Σάντσες λένε "αντίο" στην εθνική Χιλής

Αλέξις Σάντσες και Αρτούρο Βιδάλ κατέκτησαν δύο διαδοχικά Copas Americas (2015,2016) με τη φανέλα της εθνικής Χιλής.

Photo credits: AP Photo/Silvia Izquierdo

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ