Το "βίτσιο" της Σαουδικής Αραβίας με τους αποκλεισμένους προπονητές

Είναι γραφτό να οδηγήσει την εθνική Σαουδικής Αραβίας στο Μουντιάλ 2018 προπονητής που αποκλείστηκε στα προκριματικά, καθώς τον Μπάουσα αντικατέστησε ο συμπατριώτης του, Πίτσι.

Με τον Χουάν Αντόνιο Πίτσι στο πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού θα πορευτεί η εθνική Σαουδικής Αραβίας στα γήπεδα της Ρωσίας για την τελική φάση του Μουντιάλ 2018.

Ο 49χρονος Αργεντινός προπονητής αντικατέστησε τον συμπατριώτη του, Εντγάρδο Μπάουσα (απολύθηκε πριν από έξι ημέρες), στο πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Έτσι κι αλλιώς είναι γραφτό για την εθνική Σαουδικής Αραβίας να την καθοδηγήσει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τεχνικός που αποκλείστηκε στην προκριματική φάση αυτού.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο 65χρονος Ολλανδός προπονητής, Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, οδήγησε την εθνική ομάδα της αραβικής χώρας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (δεύτερη από τον πρώτο όμιλο), αλλά το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε (η ομοσπονδία του ζήτησε να μένει υποχρεωτικά στη χώρα τις 23 ημέρες του μήνα, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό) κι έτσι αποτέλεσε παρελθόν.

Τον αντικατέστησε στις 15 Σεπτέμβρη ο "Πατόν", ο οποίος αρχικά καθοδήγησε σε αυτήν την προκριματική σειρά του Μουντιάλ την εθνική Αργεντινής, αλλά απομακρύνθηκε κι αντικαταστάθηκε από τον Χόρχε Σαμπαόλι. Έπειτα ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΑΕ κι αποκλείστηκε από την τελική φάση.

Από την Τρίτη (28/11) νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Σαουδικής Αραβίας είναι ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι, ο οποίος απέτυχε να προκριθεί στην τελική φάση με την εθνική Χιλής. Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον...

Photo credits: AP Photo/Andre Penner

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η είσοδος στο πιο διαστημικό πάρτι του κόσμου κοστίζει 4300 ευρώ

Από σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτρητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24