Το τρελό σενάριο που μπορεί να αφήσει εκτός το Βέλγιο

Το Βέλγιο μετράει έξι βαθμούς, 8-2 γκολ, έχει πατήσει γκάζι για τα καλά, όμως ακόμα τυπικά δεν έχει προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Υπάρχει τρελό σενάριο τριπλής ισοβαθμίας που το αφήνει εκτός συνέχειας.

Αν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έπρεπε να φτιάξει ένα σενάριο αποκλεισμού του Βελγίου στον 7ο όμιλο και με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ήδη, δύσκολα θα μπορούσε να σκεφτεί αυτό που μπορεί να αφήσει εκτός συνέχειας την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Ναι, οι Βέλγοι θα περάσουν στην φάση των "16" και δεν θα αγχωθούν, όμως υπάρχει δυνατότητα τριπλής ισοβαθμίας με Αγγλία και Παναμά που τους αφήνει εκτός συνέχειας. Σχεδόν απίθανο να συμβεί, όμως τυπικά ακόμα οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν έχουν περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Αυτή την στιγμή μετρούν έξι πόντους με 8-2 γκολ και βρίσκονται σε σούπερ κατάσταση. Επομένως, δεν είναι... παράλογο πέρα από το ματς με την Αγγλία, να σκέφτονται και την συνέχεια της διοργάνωσης. Εκτός αν συμβούν όλα τα μεταφυσικά γεγονότα και φανούν άξιοι της μοίρας τους.

Αν η Αγγλία χάσει από τον Παναμά, θα έχει έξι βαθμούς το Βέλγιο, τρεις οι Άγγλοι και τρεις οι Παναμέζοι. Την τελευταία αγωνιστική, σε περίπτωση νίκης των "τριών λιονταριών" επί της ομάδας του Μαρτίνεθ και νίκη του Παναμά επί των Αφρικανών, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους έξι βαθμούς. Εκεί θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να χάσουν με πολλά γκολ διαφορά οι Βέλγοι από τους Άγγλους, να βάλουν πολλά οι Παναμέζοι στους Τυνήσιους και στο +/- να υπολείπονται από τις άλλες δυο ομάδες, με τις οποίες θα έχουν τους ίδιους βαθμούς.

Επαναλαμβάνεται, δεν είναι πιθανό να συμβεί, διότι ναι μεν γίνονται πολλά τρελά στο ποδόσφαιρο και αυτό φαντάζει ακραίο. Εντούτοις, υφίσταται ως (τρελό) ενδεχόμενο γι' αυτό και αναφέρεται. Έστω και για το τυπικό του πράγματος...

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότερες ομάδες είναι ισόπαλες μετά από την εφαρμογή των τριών πρώτων κριτηρίων, η κατάταξή τους καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Κίτρινη κάρτα: -1 πόντος

Έμμεση κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Απευθείας κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Κίτρινη κάρτα και ακολούθως απευθείας κόκκινη κάρτα: -5 πόντοι

8. Κλήρωση από τη FIFA

AP Photo/Matthias Schrader

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΕΛΓΙΟ - ΤΥΝΗΣΙΑ 5-2

Καταιγιστικό το Βέλγιο, 5-2 την Τυνησία

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ