ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το σχήμα του Σαμπαόλι για τον "τελικό"

Το σχήμα του Σαμπαόλι για τον "τελικό"

Η Αργεντινή υποδέχεται στο "Bombonera" το Περού σε ένα ματς που έχει χαρακτήρα "τελικού" για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2018 και ο Χόρχε Σαμπαόλι σκέφτεται να βάλει στην κορυφή τον επιθετικό της Μπόκα Τζούνιορς, Ντάριο Μπενεντέτο.

Ξέρει απέξω κι ανακατωτά το "Bombonera", το οποίο "επιστράτευσε" η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής (έπειτα από περιπλάνηση σε "Monumental", Σαν Χουάν, Μεντόσα και Κόρδοβα) για τον "τελικό" με την εθνική Περού (6/10, 02:20) στο πλαίσιο της προτελευταίας (17ης) αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 όσον αφορά στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής.

Άλλωστε αυτή είναι η έδρα του. Σε αυτήν πανηγυρίζει τα γκολ που πετυχαίνει με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς. Από την άλλη, δεν είναι ο πιο "μπαρουτοκαπνισμένος" για τέτοιου είδους ματς, για "τελικούς".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "αλμπισελέστε", Χόρχε Σαμπαόλι, προτίθεται με αυτό το σκεπτικό (ότι γνωρίζει το γήπεδο) να δώσει φανέλα βασικού στον 27χρονο Αργεντινό επιθετικό των "σενέισες", Ντάριο Μπενεντέτο.

Τουλάχιστον αυτό(ν) "έδειξε" η πρώτη δοκιμή του "Δον Σάμπα" την Τετάρτη (4/10). Σύμφωνα με αυτή, ο Σέρχιο Ρομέρο θα υπερασπιστεί την εστία της Αργεντινής με τους Νικολάς Οταμέντι και Χαβιέρ Μαστσεράνο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έχοντας εκ δεξιών τους κι εξ' αριστερών τους, αντίστοιχα, τους Γκαμπριέλ Μερκάδο (Σεβίλλη) και Μάρκος Ακούνια (Σπόρτινγκ) με τον δεύτερο να αποτελεί ένδειξη πολύ επιθετικού προσανατολισμού.

Το "δίδυμο" των αμυντικών μέσων στη διάταξη (4-2-3-1) θα αποτελείται από τους Μπανέγα και Παρέδες με τον Μέσι σε ηγετικό ρόλο στην κεντρική τριάδα, τους Πάπου Γκόμες και Ντι Μαρία στα "φτερά" (δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος σε ποια πλευρά) και τον Μπενεντέτο στην κορυφή.

Οι αναπληρωματικοί, όπως έδειξε η πρωινή δοκιμή της Τετάρτης, θα είναι οι: Μαρτσεσίν, Σάλβιο, Πεσέλα, Φάσιο, Κάσκο, Μπίγλια, Ένσο Πέρες, Ριγκόνι, Ντιμπάλα, Ακόστα και Ικάρντι.

Η βαθμολογία

1. Βραζιλία 37 (39-11)

2. Ουρουγουάη 27 (28-18)

3. Κολομβία 26 (19-16)

4. Περού 24 (26-25)*

---------------------------------------

5. Αργεντινή 24 (16-15)

---------------------------------------

6. Χιλή 23 (24-23)*

7. Παραγουάη 21 (17-23)

8. Εκουαδόρ 20 (24-24)

9. Βολιβία 13 (14-34)*

10. Βενεζουέλα 8 (18-35)

*η Βολιβία έχασε 0-3 στα χαρτιά τα ματς με Περού και Χιλή (αρχικά νίκη και ισοπαλία), λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη

**οι 4 πρώτοι προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, ο 5ος παίζει μπαράζ με τον πρωταθλητή Ωκεανίας (δηλαδή τη Νέα Ζηλανδία εκτός απροόπτου / η Αυστραλία έχει μετακομίσει στην Ασία)

***σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές

17η αγωνιστική (5/10)

Κολομβία - Παραγουάη

Χιλή - Εκουαδόρ

Αργεντινή - Περού

Βενεζουέλα - Ουρουγουάη

Βολιβία - Βραζιλία

18η αγωνιστική (10/10)

Παραγουάη - Βενεζουέλα

Βραζιλία - Χιλή

Περού - Κολομβία

Ουρουγουάη - Βολιβία

Εκουαδόρ - Αργεντινή

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ