Το Ιράν έδωσε εισιτήρια σε γυναίκες και μετά τα ακύρωσε!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν αρχικά έδωσε την ευκαιρία στις γυναίκες της χώρας να αγοράσουν εισιτήρια για την αναμέτρηση με τη Συρία και στη συνέχεια τα ακύρωσε!

Από το 1979 και την ισλαμική επανάσταση, ο θηλυκός πληθυσμός του Ιράν δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης στα γήπεδα της χώρας για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με την επίσημη δικαιολογία της απαγόρευσης να είναι η προστασία τους από τη βίαιη συμπεριφορά των οπαδών.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια μεγάλη αλλαγή για τα δεδομένα της χώρας προαναγγέλθηκε. Μια αλλαγή που δεν πήρε "σάρκα κι οστά".

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες της χώρας να αγοράσουν εισιτήρια για την αναμέτρηση της εθνικής Ιράν με την αντίστοιχη της Συρίας, στην Τεχεράνη (5/9, 18:00) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, όσον αφορά στην ασιατική γεωγραφική ζώνη.

Τελικά τη Δευτέρα η ομοσπονδία ακύρωσε τα εισιτήρια, ανακαλώντας την απόφασή που έλαβε κι αποδίδοντάς το γεγονός ότι έδωσε τη δυνατότητα σε γυναίκες να παρακολουθήσουν το ματς σε τεχνικό λάθος.

"Όταν αντιλήφθηκα ότι θα μπορούσε να αγοράσω εισιτήρια, δεν ήθελα να χάσω αυτό το event. Τώρα, δεν έχω εισιτήριο", υποστήριξε η Χαμιντέχ Ασουρί.

Photo credits: AP Photo/Osama Faisal

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η είσοδος στο πιο διαστημικό πάρτι του κόσμου κοστίζει 4300 ευρώ

Από σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτρητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24