ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το απαγορευμένο κορεό των οπαδών του Βελγίου για το παιχνίδι με την Ελλάδα

Mainz's fans celebrate after their team scored during the Europa League Group stage C soccer match between Anderlecht and Mainz at the Constant Vanden Stock stadium in Brussels, on Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Oliver Matthys)
Mainz's fans celebrate after their team scored during the Europa League Group stage C soccer match between Anderlecht and Mainz at the Constant Vanden Stock stadium in Brussels, on Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Oliver Matthys) AP

Η UEFA αποφάσισε να απαγορεύσει την ανάρτηση ενός κορεό απ' την πλευρά των οργανωμένων οπαδών του Βελγίου στην αναμέτρηση με την Ελλάδα, καθώς θεωρήθηκε προκλητικό και προβοκατόρικο. (PHOTOS)

Τα έντονα παράπονα των οργανωμένων οπαδών του Βελγίου προκάλεσε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να απαγορεύσει την ανάρτηση ενός κορεό στην αναμέτρηση με την Ελλάδα (25/03, 21:45) για την 5η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των ultras του Βελγίου, η UEFA προέβη σ' αυτή την απόφαση επειδή το συγκεκριμένο κορεό θεωρήθηκε προκλητικό και προβοκατόρικο. Απ' την πλευρά τους, οι οπαδοί των "Κόκκινων Διαβόλων" διαβεβαίωσαν πως δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν με την κίνησή τους, καθώς σέβονται απόλυτα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το απαγορευμένο κορεό δείχνει μία ανδρική μορφή, που μοιάζει με κόκκινο διάβολο, να κοιτάζει με απειλητικό ύφος τον... Λεωνίδα, ο οποίος αποτυπώνεται μέσω του γνωστού ηθοποιού, Τζέραρντ Μπάτλερ που τον υποδύθηκε στην ταινία. Παράλληλα, στο background υπάρχει και το μνημείο του Παρθενώνα.

Θυμίζουμε πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα, καθώς δεν θέλει να μεταφέρονται πολιτικά μηνύματα μέσα απ' τα παιχνίδια της.

Δείτε την ανάρτηση:

Κεντρική φώτο: AP Photo/Oliver Matthys

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ