ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το 20% των κατοίκων της Ισλανδίας θέλει να πάει Ρωσία για το Μουντιάλ

Το 20% των κατοίκων της Ισλανδίας θέλει να πάει Ρωσία για το Μουντιάλ
AP PHOTO/BRYNJAR GUNNARSSON

Στις 66.000 οι αιτήσεις από Ισλανδούς φιλάθλους που έχει δεχθεί η FIFA για το Μουντιάλ του καλοκαιριού στη Ρωσία. Τι δήλωσε ο Ισλανδός πρέσβης.

Η Ισλανδία, μετά ap;o την ιστορική πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ετοιμάζεται για την πρόκληση της παρουσίας στην τελική φάση του Ιουνίου.

Αποτελεί την μικρότερη σε πληθυσμό χώρα που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ, καθώς έχει μόλις 334.252 κατοίκους. Αιτήσεις για να βρεθούν στις εξέδρες των γηπέδων της Ρωσίας έχουν υποβάλλει μέχρι στιγμής 66.000 Ισλανδοί, δηλαδή το 20% του συνολικού πληθυσμού της χώρας!

Ο πρέσβης της Ισλανδίας στη Ρωσία, Μπέργκλιντ Ασγκεϊρστοντίρ, δήλωσε για το θέμα: "Η Ισλανδία προκρίθηκε για πρώτη φορά στα τελικά του Μουντιάλ. Συνεργαζόμαστε με τις ρωσικές αρχές πολύ στενά. Το 20% του πληθυσμού έχει στείλει αιτήσεις για εισιτήρια. Αυτό είναι μια απόδειξη για το ενδιαφέρον. Είμαστε περήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε τη μικρότερη σε πληθυσμό χώρα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων".

Πανικός επικρατεί στις τάξεις των Ισλανδών φιλάθλων κι αν θυμηθούμε την ''απόβαση'' που έκαναν στα γήπεδα της Γαλλίας στο Euro 2016, τότε πρέπει να αναμένουμε ανάλογες σκηνές και στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Photo credits: AP Photo/Brynjar Gunnarsson

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ