ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Τέλος από την εθνική Χιλής ο Πίτσι

Chile coach Juan Antonio Pizzi speaks during a Copa America Centenario semifinal soccer match between Chile and Colombia at Soldier Field in Chicago, Wednesday, June 22, 2016. (AP Photo/Charles Rex Arbogast)
Chile coach Juan Antonio Pizzi speaks during a Copa America Centenario semifinal soccer match between Chile and Colombia at Soldier Field in Chicago, Wednesday, June 22, 2016. (AP Photo/Charles Rex Arbogast) AP

Η Χιλή έμεινε στην έκτη θέση, εκτός τελικής φάσης Μουντιάλ 2018 και ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι δεν είναι πλέον ομοσπονδιακός τεχνικός της "ρόχα".

Ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Χιλής τον Ιανουάριο του 2016, αντικαθιστώντας τον συμπατριώτη του, Χόρχε Σαμπαόλι. Ο 49χρονος Αργεντινός προπονητής, Χουάν Αντόνιο Πίτσι, οδήγησε τη "ρόχα" στην κατάκτηση του Copa América Centenario το 2016.

Δεν κατάφερε να την οδηγήσει, ωστόσο, στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Έτσι το συμβόλαιο που εξέπνεε στο τέλος του μήνα, μοιραία, δεν θα ανανεωθεί και ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι παύει να είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Χιλής με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας της Νοτίου Αμερικής να ψάχνει τον αντικαταστάτη του.

"Είμαι ο πρώτος υπεύθυνος. Εγώ επέλεξα τους παίκτες και τα συστήματα, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αντιστοιχεί. Έκλεισε ένας κύκλος", υποστήριξε ο "λαγκάρτο".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ