ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Τελετές μαγείας από Περουβιανούς πριν το ματς με Νέα Ζηλανδία

Shamans, witch doctors and dancers perform a rite in an attempt to bring good luck to Peru's national soccer team, a day prior to its play-off qualifying match for the 2018 Russian World Cup against New Zealand, outside the National Stadium in Lima, Peru, Wednesday, Nov. 14, 2017. (AP Photo/Rodrigo Abd)
Shamans, witch doctors and dancers perform a rite in an attempt to bring good luck to Peru's national soccer team, a day prior to its play-off qualifying match for the 2018 Russian World Cup against New Zealand, outside the National Stadium in Lima, Peru, Wednesday, Nov. 14, 2017. (AP Photo/Rodrigo Abd) AP

Περουβιανοί μάγοι ισχυρίζονται ότι οι τελετές τους έξω από το "Estadio Nacional" της Λίμα απέδωσαν καρπούς, καθώς η "μπλανκιρόχα" νίκησε τη Νέα Ζηλανδία (2-0) και προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018.

Η εθνική Περού νίκησε 2-0 στη Λίμα αυτή της Νέας Ζηλανδίας κι έγινε η 32η ομάδα που προκρίθηκε στο Μουντιάλ 2018. Υπάρχουν και μερικοί που δεν αποδίδουν την επιστροφή της "μπλανκιρόχα" σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια στο αγωνιστικό σκέλος.

Περουβιανοί μάγοι συγκεντρώθηκαν έξω από το "Estadio Nacional" της Λίμα λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης και με διάφορες τελετές προσπάθησαν να "μεταδώσουν" τύχη στην εθνική ομάδα της χώρας της Νοτίου Αμερικής και κακοδαιμονία σε αυτή της Ωκεανίας.

Με θυμιάματα, φύλλα κόκας, τσιγάρα ακόμη κι ένα μεγάλο φίδι διοργάνωσαν τελετές έξω από το γήπεδο της πρωτεύουσας. "Ήρθαμε από τη θάλασσα, τα βουνά και τη ζούγκλα για να δώσουμε πνευματική βοήθεια στην ομάδα του Περού. Για να θριαμβεύσουμε. Στόχος της τελετής ήταν να αδρανοποιηθούν οι παίκτες της Νέας Ζηλανδίας. Αλλά, δώσαμε την ευλογία και στους δικούς μας παίκτες", υποστήριξε ο μάγος Κλεοφέ Χόρχε Σεδάνο.

Ανάμεσα στις εικόνες που δέσποζαν στην τελετή ήταν αυτή του Χέφερσον Φαρφάν και του Κριστιάν Κουέβα. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ και το δρόμο για την πρόκριση επί της Νέας Ζηλανδίας.

Photo credits: ΑP Photo/Rodrigo Abd

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ