ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Στραματσόνι: "Κανείς δεν περίμενε τόσο επιθετική τη Σουηδία"

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ (7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ (7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ EUROKINISSI

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε σε ραδιόφωνο της Ιταλίας για την αναμέτρηση με τη Σουηδία, το πρώτο ματς εκτός έδρας αλλά και τη ρεβάνς που θα ακολουθήσει στο Μιλάνο ενώ υπερασπίστηκε τον Βεντούρα.

Η Εθνική Ιταλίας έχασε στο πρώτο ματς των μπαράζ για το Μουντιάλ με 1-0 σε ένα παιχνίδι όπου οι Σουηδοί έδειξαν επιθετική διάθεση από το πρώτο λεπτό. Κάτι που δεν περίμενε κανείς όπως υποστήριξε ο Αντρέα Στραματσόνι μιλώντας σε ραδιόφωνο στην Ιταλία.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε στο ράδιο Deejay:

"Είδα την αναμέτρηση και το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο καθώς κανείς δεν περίμενε τόσο επιθετική διάθεση από τον αντίπαλο. Η Σουηδία χωρίς τον Ιμπραχίμοβιτς έχει χάσει την επιθετική της ποιότητα αλλά πλέον είναι πιο συμπαγής σαν ομάδα. Η ομάδα μπορεί να έχει λιγότερη ποιότητα αλλά είναι αρκετά ομαδικοί. Όσο για τον Μπερκ τον είχα στον Παναθηναϊκό και είναι ένας καλός παίκτης".

Ο Ιταλός τεχνικός ρωτήθηκε και για την διαιτησία του Τσακίρ λέγοντας:

"Προτίμησε να έχει ένα μέτρο κρίσης. Επίσης δεν είχε μεγάλη βοήθεια. Ο τέταρτος διαιτητής δεν τον βοήθησε στο επεισόδιο που έγινε με τον Ντε Ρόσι. Αλλά οι εξογενείς παράγοντες δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα. Όλοι περίμεναν να δουν μια σφιχτή Σουηδία στο κέντρο αλλά αντί αυτού επιτίθονταν από την αρχή".

Ενώ σε ερώτηση για το τι περιμένει να δει στη ρεβάνς στο Μιλάνο απάντησε:

"Νομίζω ότι είναι δύσκολο να παίξει με δυο επιθετικούς. Ο Βεντούρα για μένα είναι μάστερ, τον επέλεξαν γιατί πάντα έπαιζε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Είναι σαν να έπαιρναν στην εθνική ομάδα τον Ζέμαν ή Γκασπερίνι που επίσης παίζουν έτσι και στην εθνική δεν μπορείς να κάνεις τόσο πολύ δουλειά. Μιλάμε για τον 4-3-3, τότε γιατί πήραν τον Βενούτα; Δεν είναι το σύστημα που του αρέσει.

Ξέρουμε ότι στον Βεντούρα αρέσει το 3-5-2 και το 4-2-4. Αυτός είναι ο Τζανπιέρο. Πάρτε για παράδειγμα ότι αν ο Βεντούρα ήταν στο Τορίνο δεν θα έπαιρνε τον Ινσίνιε".

Όσο για το αν οι Ινσίνιε οι Καντρέβα ξέρουν πως να παίξουν το 4-3-3 ο Στραματσόνι είπε: "Ο Λίπι αναγκάστηκε να προσαρμόσει τις ιδεες του. Δεν τον δικαιολογώ τον Βεντούρα αλλά τον καταλαβαίνω"

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ