ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Στους "16" η Ουρουγουάη, 1-0 τη Σαουδική Αραβία

Uruguay's Luis Suarez celebrates scoring his side's first goal during the group A match against Saudi Arabia at the 2018 soccer World Cup in Rostov Arena in Rostov-on-Don, Russia, Wednesday, June 20, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Uruguay's Luis Suarez celebrates scoring his side's first goal during the group A match against Saudi Arabia at the 2018 soccer World Cup in Rostov Arena in Rostov-on-Don, Russia, Wednesday, June 20, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Η Ουρουγουάη σε ένα παιχνίδι το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα επιβλήθηκε με 1-0 επί της Σαουδικής Αραβίας με τέρμα του Σουάρες και προκρίθηκε στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας βρίσκεται ήδη η Ουρουγουάη μετά τη νίκη της και πάλι με 1-0 αυτή τη φορά επί της Σαουδικής Αραβίας (είχε προηγηθεί εκείνη κόντρα στην Αίγυπτο με το ίδιο σκορ). Η "σελέστε" δεν έθελξε με την απόδοσή της και το γκολ του Σουάρες στο 23' ήταν εκείνο που έκρινε την αναμέτρηση.

Με αυτόν τον τρόπο η Ουρουγουάη έκανε το 2/2 στο ξεκίνημα της σε Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά από το 1954. Τότε είχε επικρατήσει με 2-0 επί της Τσεχοσλοβακίας και με 7-0 επί της Σκωτίας.

1. "ΔΕΚΑΡΙ" Ο ΚΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ Ο ΣΟΥΑΡΕΣ

Από το ξεκίνημα του αγώνα με τη Σαουδική Αραβία φάνηκε και πάλι πως όλα στην ανάπτυξη της η Ουρουγουάη τα περιμένει από τον Καβάνι. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εκείνος που γυρνούσε προς τα πίσω για να πάρει την μπάλα και είτε μοίραζε το παιχνίδι στα πλάγια είτε έκανε κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας. Από μία κάθετη πάσα του Καβάνι προς τον Ροντρίγκες προήλθε το κόρνερ από το οποίο έγινε το 1-0 της Ουρουγουάης.

Σε ότι αφορά το γκολ ήταν καρμπόν με το γκολ που έχασε στον αγώνα με την Αίγυπτο ο Σουάρες. Η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ήταν ολομόναχος μόνο που αυτή τη φορά την έστειλε μέσα στην αντίπαλη εστία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σουάρες έφτασε τις 100 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του και έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός που σκόραρε σε τρεις διαφορετικές τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βέβαια, το γκολ ήταν ευγενική χορηγία του Αλοβάις που έκανε εντελώς άστοχη έξοδο.

2. ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΤΟΧΗΣ

Σε επίπεδο εντυπώσεων θα μπορούσε κανείς να πει ότι το πρώτο ημίχρονο ανήκε στη Σαουδική Αραβία. Η Ουρουγουάη της έδωσε μέτρα και οι παίκτες του Πίτσι τα εκμεταλλεύτηκαν, έφτανα σχετικά εύκολα στην περιοχή του Μουσλέρα, αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια.

Τρανό παράδειγμα όσα έγιναν στο 29ο λεπτό. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Χατάν ξεμαρκαρίστηκε ωραία, αλλά το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία της Σαουδικής Αραβίας στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι Σαουδάραβες είχαν και την κατοχή της μπάλας (57%-43%).

3. ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ ΩΣ ΦΑΒΟΡΙ Η ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Για δεύτερο παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Ουρουγουάη είχε τον τίτλο του φαβορί, ωστόσο έδειξε ότι ο ρόλος της ομάδας που κυριαρχεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να φτιάξει παιχνίδι δεν της ταιριάζει. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω αν δεν βγει ο Καβάνι να πάρει μπάλα και να αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο το παιχνίδι της ομάδας του, τότε τα πράγματα είναι απελπιστικά μονότονα.

Uruguay's Matias Vecino is surrounded by Saudi Arabia players during a group A match at the 2018 soccer World Cup in Rostov Arena in Rostov-on-Don, Russia, Wednesday, June 20, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Uruguay's Matias Vecino is surrounded by Saudi Arabia players during a group A match at the 2018 soccer World Cup in Rostov Arena in Rostov-on-Don, Russia, Wednesday, June 20, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Από τον άξονα δεν υπάρχει κανένας άλλος δημιουργός και έτσι περιορίζεται στα πλάγια όπου Ροντρίγκες και Σάντσες προσπαθούν με ατομικές ενέργειες να κάνουν κάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στο παιχνίδι με την Αίγυπτο, όσο και σε εκείνο με τη Σαουδική Αραβία όλες οι αξιοσημείωτες φάσεις προήλθαν είτε από τα πόδια του Καβάνι είτε από στατικές φάσεις (δύο γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τα δύο με κόρνερ).

4. ΣΑΝ ΣΟΥΠΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το ματς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην Ουρουγουάη αρκούσε αυτό το 1-0 και την ενδιέφερε να κρατήσει το "μηδέν" στην άμυνα της, ενώ η Σαουδική Αραβία ήθελε αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει.

Uruguay's Edinson Cavani, right, falls after missing an opportunity to score against Saudi Arabia during a group A match at the 2018 soccer World Cup in Rostov Arena in Rostov-on-Don, Russia, Wednesday, June 20, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Uruguay's Edinson Cavani, right, falls after missing an opportunity to score against Saudi Arabia during a group A match at the 2018 soccer World Cup in Rostov Arena in Rostov-on-Don, Russia, Wednesday, June 20, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με την Ουρουγουάη και τη Ρωσία να παίρνουν το εισιτήριο για την πρόκριση στην επόμενη φάση και την Αίγυπτο μαζί με την Σαουδική Αραβία να αποκλείονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουρουγουάη έγινε η μικρότερη πληθυσμιακά χώρα (περίπου 3,5 εκατομμύρια κάτοικοι) που προκρίνεται για τρίτη διαδοχική φορά στην νοκ άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η Ρωσία για πρώτη φορά φτάνει στις "16" από τότε που έγινε η διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης.

Πλέον, το μόνο που μένει να ξεκαθαρίσει στον πρώτο όμιλο είναι ποια ομάδα θα πάρει την πρωτιά. Η Ρωσία αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη στην τελευταία αγωνιστική και η μόνη περίπτωση να καταλήξει σε Νοτιοαμερικάνικα χέρια η κορυφή είναι να επικρατήσει η "σελέστε". Οι Ρώσοι τόσο με νίκη όσο και με ισοπαλία θα είναι εκείνοι πρώτοι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: Rostov Arena

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπάν

Βοηθοί: Νίκολας Ντάνος, Σιρίλ Γκρινγκόρ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Μπεντανκούρ, Βεσίνο (59' Τορέιρα), Γκ. Ροντρίγκες (59' Λασάλτ), Κ. Σάντσες (82' Νάντες), Σουάρες, Καβάνι

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλοβάις, Οσάμα, Αλί, Αλμπουραΐκ, Σαλμάν, Χατάν (75' Κανό), Γιασέρ, Οταΐφ, Ταϊσέερ (44' Χουσαΐν), Σαλέμ, Φαχάντ (78' Αλ-Σαλάουι)

Γκολ: 23' Σουάρες

Κίτρινη κάρτα: -

Κόκκινη κάρτα: -

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ