ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Στους "16" η Γαλλία, 1-0 το Περού που έμεινε εκτός συνέχειας

France's Kylian Mbappe celebrates after scoring the opening goal of the game during the group C match between France and Peru at the 2018 soccer World Cup in the Yekaterinburg Arena in Yekaterinburg, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/David Vincent)
France's Kylian Mbappe celebrates after scoring the opening goal of the game during the group C match between France and Peru at the 2018 soccer World Cup in the Yekaterinburg Arena in Yekaterinburg, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/David Vincent) AP PHOTO/DAVID VINCENT

Ένα γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ στο 34' στάθηκε αρκετό για τη Γαλλία που πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στο Περού, μαζί και την πρόκριση για τους "16" της διοργάνωσης. Αποκλείστηκαν οι Νοτιοαμερικάνοι.

Για την 2η αγωνιστική του Group C της διοργάνωσης, Γαλλία και Περού αναμετρήθηκαν στο Central Stadium του Εκατερίνμπουργκ. Η μία και μοναδική φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στοι παρελθόν, ήταν τον Απρίλιο του 1982. Οι Λατινοαμερικανοί είχαν επικρατήσει με 1-0 στο Παρίσι.

Τώρα ήταν η σειρά των "τρικολόρ" να επικρατήσουν με αυτό το σκορ, χάρη στο τέρμα του Κιλιάν Εμπαπέ στο 34ο λεπτό του αγώνα.

Οι Γάλλοι έκαναν το "2 στα 2" στον όμιλο και με 6 βαθμούς εξασφάλισαν ήδη το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά, ενώ τους αρκεί μια ισοπαλία την 3η αγωνιστική κόντρα στη Δανία για να πάρουν και την πρώτη θέση.

Οι Περουβιανοί γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους με το ίδιο σκορ (1-0 έχασαν και από τη Δανία), έτσι απέναντι στην Αυστραλία θα προσπαθήσουν απλά να αποφύγουν την τελευταία θέση του ομίλου.

Αυτά είναι όσα μάθαμε από την αναμέτρηση στο Central Stadium.

1. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΦΛΥΑΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΟΥ ΠΟΓΚΜΠΑ

Σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Αυστραλία, ο Ντεσάν ξεκίνησε τους Ζιρού και Ματουϊντί στην ενδεκάδα, αφήνοντας εκτός τους Τολισό και Ντεμπελέ.

Ο Ματουϊντί μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε ειδικό ρόλο, καθώς τοποθετήθηκε αριστερά στη διάταξη της ομάδας του, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος αμυντικός έλεγχος των εκρηκτικών Αντβίνκουλα - Καρίγιο, δίδυμο στη δεξιά πλευρά του Περού. Με τον μπακ Ερναντές να δίνει το απαραίτητο πλάτος αριστερά στην επίθεση των "τρικολόρ".

Η Γαλλία απορρόφησε την αρχική πίεση των Νοτιοαμερικάνων και πήρε τον έλεγχο του αγώνα μετά το 15', ωστόσο ήταν εξαιρετικά φλύαρη -μέχρι και μπλαζέ- έχοντας τη μπάλα στα πόδια.

Η ακατάσχετη, άνευ ουσίας, πολυλογία των Γάλλων στον αγωνιστικό χώρο τελικά "σώπασε" στο 34'.

Και αυτό έγινε χάρη σε ένα κλέψιμο του Πογκμπά, που πάσαρε κάθετα στον Ζιρού, με τον Εμπαπέ να ακολουθεί τη φάση και να σκοράρει σε κενή εστία μετά την προσπάθεια του φορ της Τσέλσι.

2. ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ

Στην ενδεκάδα του Περού επέστρεψε ο αρχισκόρερ και αρχηγός του Περού, Χοσέ Παόλο Γκερέρο, με τον Τζέφερσον Φαρφάν να μένεισ τον πάγκο.

Οι Νοτιοαμερικάνοι μπήκαν με θράσος στο ματς, πίεσαν τους Γάλλους και κάθε άλλο παρά διάθεση να παίξουν παθητικά είχαν.

Στην 100η του εμφάνιση με το εθνόσημο (7ος πλέον σε συμμετοχές στους "τρικολόρ"), ο Λορίς σταμάτησε τον Γκερέρο στο 31', στην κορυφαία στιγμή του Περού στο πρώτο μέρος.

Peru's Paolo Guerrero reacts during the group C match between France and Peru at the 2018 soccer World Cup in the Yekaterinburg Arena in Yekaterinburg, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Peru's Paolo Guerrero reacts during the group C match between France and Peru at the 2018 soccer World Cup in the Yekaterinburg Arena in Yekaterinburg, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Ο Αντβίνκουλα με τα ανεβάσματα του ήταν ένας διαρκής πονοκέφαλος για τους "τρικολόρ", όμως η αλήθεια είναι πως οι Περουβιανοί στερούνταν από ουσιαστικές λύσεις στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση.

3. ΛΙΓΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γκαρέκα έριξε στο ματς τους Φαρφάν και Σανταμαρία, ψάχνοντας την γρήγορη ισοφάριση.

Όμως το Περού δεν είχε ούτε την τύχη με το μέρος του, αφού στο 50' ο "κεραυνός" του Ακίνο από τα 25 μέτρα βρήκε στη συμβολή των δοκών του Λορίς και έφυγε άουτ. Λίγα εκατοστά στάθηκαν εμπόδιο ανάμεσα στους Νοτιοαμερικάνους και την ισοφάριση, που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία της αναμέτρησης.

Οι Γάλλοι δεν καίγονταν για δεύτερο γκολ και συνέχιζαν χωρίς ρίσκα, αφού και το 1-0 τους έφτανε για την πρόκριση, ενώ τους έδινε μεγάλο πλεονέκτημα και για την πρωτιά του ομίλου.

Οι Περουβιανοί πάλεψαν ως το τέλος έστω για την ισοφάριση, όμως η έλλειψη καθαρού επιθετικού πλάνου ήταν φανερή, όσο κι αν έψαξαν το γκολ μέσα από ατομικές εμπνεύσεις.

Γήπεδο: Central Stadium

Διαιτητής: Mohammed Abdulla Mohammed (UAE)

Βοηθοί: Mohamed Alhammadi (UAE), Hasan Almahri (UAE)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ):Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά (89' Ενζονζί), Ματουϊντί, Εμπαπέ (75' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (80' Φεκίρ), Ζιρού.

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Αντβίνκουλα, Ράμος, Ροντρίγκες (46' Σανταμαρία), Τράουκο, Ακίνο, Γιοτούν (46' Φαρφάν), Καρίγιο, Κουέβα (82' Ρουιντίας), Φλόρες, Γκερέρο.

Γκολ: 34' Εμπαπέ / -

Κάρτες: 16' Ματουϊντί / 23' Γκερέρο, 80' Φλόρες, 81' Ακίνο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ GROUP C:

1. Γαλλία 6 (3-1)

2. Δανία 4 (2-1)

3. Αυστραλία 1 (2-3)

4. Περού (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (26/6, 17:00):

Αυστραλία - Περού

Δανία - Γαλλία

Το Μουντιάλ έφτασε, το Σερί επέστρεψε και μοιράζει 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν*. Κατέβασε το νέο app του Stoiximan.gr, Seri, και απόλαυσε το Μουντιάλ Σερί! (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Photo credits: AP Photo/David Vincent, Natacha Pisarenko

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ