ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σκίμπε: "Ελπίζουμε ότι θα τελειώσουμε στην 2η θέση"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Σκίμπε EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίχαελ Σκίμπε είπε πως είναι υπεύθυνος για το ότι η Εθνική πήρε έναν πόντο σε δυο κρίσιμους αγώνες, πιστεύει ότι θα πάρει η γαλανόλευκη την 2η θέση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα των διεθνών μας.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Μίχαελ Σκίμπε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα της Εθνικής μας παρά την ήττα με 2-1 από το Βέλγιο, εξέφρασε την πίστη του πως οι «κόκκινοι διάβολοι» θα χτυπήσουν το ματς με τη Βοσνία και πως η γαλανόλευκη θα βγει δεύτερη και θα πάει στα μπαράζ. Παράλληλα, ανέλαβε την ευθύνη για τον έναν βαθμό σε δυο κρίσιμους εντός έδρας αγώνες.

«Θέλω να συγχαρώ το Βέλγιο για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Νομίζω ότι ήμασταν άτυχοι σήμερα για το ότι το Βέλγιο είχε λίγες στιγμές καλές επιθετικά. Αμυνθήκαμε καλύτερα απ’ ό,τι στο Βέλγιο. Είχαμε καλές αντεπιθέσεις, δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες για γκολ, ακόμα και για να νικήσουμε. Ήταν ένα ματς καλού επιπέδου. Δείξαμε ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Ελπίζουμε να νικήσουμε Κύπρο και Γιβραλτάρ και ότι το Βέλγιο θα συνεχίσει να νικάει. Ελπίζουμε ότι θα τελειώσουμε στην 2η θέση και ότι θα είμαστε στα μπαράζ τον Νοέμβριο και ότι θα περάσουμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας μαζί με το Βέλγιο», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Για το αν μίλησαν οι Σκίμπε και Μαρτίνεθ μετά το ματς, είπε: «Τον συνεχάρη για τη νίκη και την πρόκριση. και ελπίζω ότι το Βέλγιο θα παίξει για τη νίκη στον επόμενο αγώνα. Ξέρω ότι ο κ. Μαρτίνεθ είναι ένας άνθρωπος που παίζει πάντα για τη νίκη».

Για την διαφορά στην εικόνα σε σχέση με τον αγώνα με την Εσθονία: «Η ομάδα και οι παίκτες μας είναι ευκολότερο όταν παίζουν απέναντι σε καλύτερους παίκτες. Παίζουμε καλύτερα και είναι πιο εύκολο για την ελληνική ομάδα να αμύνεται απέναντι σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου. Και το Βέλγιο δυσκολεύτηκε με την Εσθονία. Είναι πιο εύκολο να παίζουμε απέναντι στο Βέλγιο απ’ ό,τι απέναντι σε ομάδες που αμύνονται όπως η Εσθονία».

Για την απόδοση του Δώνη και τι περιμένει στη συνέχεια απ’ αυτόν: «Ως προπονητής, γνωρίζω πολλούς παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό. Τον ήξερα από την Ιταλία. Τον έβλεπα και όσο έπαιζε στη Γαλλία. Είναι γρήγορος παίκτης, καλός παίκτης και δεν ήταν δύσκολο για μένα να τον επιλέξω. Μαζί με Φορτούνη και Μήτρογλου είναι τρεις παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου».

Για την διαφορά… ταχύτητας και ενέργειας σε σχέση με τον αγώνα με την Εσθονία: «Θέλω να επαναλάβω ότι είναι πιο εύκολο όταν έχεις χώρους. Έχεις πιο γρήγορες μεταβιβάσεις. Φαίνεται ότι ήμασταν πιο γρήγοροι. Και με την Εσθονία είχαμε 75% κατοχή της μπάλας. Έχουμε διαφορά σε σχέση με 2 - 2,5 χρόνια πριν. Γινόμαστε ξανά ομάδα, έχουμε ξανά καλές στιγμές και βελτιωνόμαστε».

Για το αν έκανε λάθη στις επιλογές σε αυτά τα δυο ματς που πήραμε μόλις έναν πόντο και αν αισθάνεται υπεύθυνος: «Είμαι πάντα υπεύθυνος ως προπονητής της ομάδας και αναλαμβάνω την ευθύνη. Όλοι μαζί ως ομάδα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Κάνομε καλή δουλειά. Ναι, είμαι υπεύθυνος για το ότι πήραμε έναν πόντο σε αυτά τα δυο ματς».

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ