ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σκέψεις απαγόρευσης του αλκοόλ στη Μόσχα κατά την διάρκεια του Μουντιάλ

Σκέψεις απαγόρευσης του αλκοόλ στη Μόσχα κατά την διάρκεια του Μουντιάλ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Sun", οι ρωσικές αρχές σκέπτονται να λάβουν προληπτικά μέτρα σχετικά με τη κατανάλωση αλκοόλ, τουλάχιστον στην πόλη της Μόσχας.

Όπως έγινε γνωστό, την παραμονή και ανήμερα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας, δεν θα πωλούνται αλκοολούχα ποτά στο κοινό. Όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά ούτε στις παμπ, μπαρ, εστιατόρια ή σούπερ μάρκετ. Θα επιτρέπεται μόνο εντός του σταδίου και σε ορισμένες από την της FIFA ζώνες.

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα μπορούσε τελικά να εφαρμοστεί σε όλες τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ, αλλά τελικά θα γίνει μονάχα στη Μόσχα. Ο φόβος ότι ενδέχεται να επαναληφθούν τα επεισόδια του Euro 2016, προβληματίζει τη FIFA και τη Ρωσία, που αναλύουν μέτρα πρόληψης, ώστε να αποφευχθούν άγρια σκηνικά στους δρόμους.

Παρά το γεγονός ότι η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, μια ελεγχόμενη χρήση αλκοόλ μπορεί να περιορίσει τα περιστατικά βίας σε πρόσωπα ή περιουσιακά στοιχεία που θα απαιτούσαν σημαντικές αποζημιώσεις. Να σημειωθεί πάντως, ότι στην Ρωσία και ενόψει του Μουντιάλ, επιτρέπεται η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, εάν έχουν ιατρική τεκμηρίωση.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ