ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σε πανικό η FIFA για πιθανό μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ 2018

FIFA president Gianni Infantino, left, and Russian President Vladimir Putin shakes hands at the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday, Dec. 1, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
FIFA president Gianni Infantino, left, and Russian President Vladimir Putin shakes hands at the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday, Dec. 1, 2017. (AP Photo/Ivan Sekretarev) AP PHOTO/IVAN SEKRETAREV

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "AS", οι διοικούντες τη FIFA φοβούνται πιθανό μποϊκοτάζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας από χώρες που είναι ιδιαίτερα ενοχλημένες απ' τις πολιτικές πρακτικές του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας αποτελεί μία "καυτή πατάτα" για τη FIFA, αφού το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι φωνές χωρών που απειλούν να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση λόγω διαφωνιών με τις πολιτικές του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ήδη, η πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τερέζα Μέι, κάνει σκέψεις να αποσύρει την εθνική απ' το Μουντιάλ, εξαιτίας της υπόθεσης δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος υπήρξε συνταγματάρχης της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της " AS", οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας βρίσκονται σε πανικό και αναζητούν λύσεις για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο έχει το τελευταίο διάστημα συνεχείς επαφές με τους προέδρους των Ομοσπονδιών προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να κατευνάσουν οι φωνές, όμως ο φόβος για διπλωματικά επεισόδια κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης παραμένει ορατός.

Photo Credits: AP Photo/Ivan Sekretarev

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ