ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ρεμπές στο Sport24.gr: "Δεν υπάρχει καλύτερο από το να ονειρεύεσαι"

Ρεμπές στο Sport24.gr: "Δεν υπάρχει καλύτερο από το να ονειρεύεσαι"

Ο σκόρερ του ιστορικού γκολ της εθνικής Ανδόρας (1-0) επί της αντίστοιχης της Ουγγαρίας, Μαρκ Ρεμπές, μιλά στο Sport24.gr για την πρώτη νίκη μετά από 13 χρόνια και 66 ματς (!)

Οι 78.264 κάτοικοι της Ανδόρας, δεν θα ξεχάσουν ποτέ το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2017. Κι αυτό γιατί η ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας έκανε την έκπληξη και νίκησε με 1-0 την Ουγγαρία στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

Πιθανότητες πρόκρισης για τα γήπεδα της Ρωσίας - όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου - δεν έχει (προσπέρασε τη Λετονία και βρίσκεται στην προτελευταία θέση), αλλά αυτή η νίκη ήταν ιστορική! Γιατί ήταν η πρώτη μετά από 13 χρόνια και 66 ματς σε κάποια επίσημη διοργάνωση (προκριματικά Euro ή Μουντιάλ).

Οι διεθνείς της Ανδόρας είχαν χαμογελάσει ξανά στις 22 Φλεβάρη του τρέχοντος έτους όταν είχαν επικρατήσει με 2-0 του Σαν Μαρίνο αλλά σε φιλική αναμέτρηση που είχε διεξαχθεί στο "Stadio Olimpico di Serravalle".

H τελευταία νίκη ήταν στις 13 Οκτώβρη του 2004, εντός έδρας επί της ΠΓΔΜ, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη νίκη.

Από τότε ακολούθησαν τόσα ματς με ήττες, ήττες... ήττες. Και σποραδικές ισοπαλίες. Μια εκτός έδρας ισοπαλία με την ΠΓΔΜ, μία εντός με τη Φινλανδία, εντός με την Αρμενία, εντός με το Αζερμπαϊτζάν, εκτός με τη Μολδαβία, εκτός με το Αζερμπαϊτζάν, εντός με τις Νήσους Φερόε.

Το εκπληκτικό είναι ότι όλες οι ανωτέρω ισοπαλίες έληξαν δίχως γκολ (0-0) εκτός από εκείνη στο Τσισινάου (Μολδαβία), η οποία έληξε 1-1.

Πήραμε την ανταμοιβή μας

Το Sport24.gr αναζήτησε τον σκόρερ του ιστορικού γκολ της εθνικής Ανδόρας απέναντι στην αντίστοιχη της Ουγγαρίας. Τον Μαρκ Ρεμπές, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο 26ο λεπτό την ασίστ του Χεσούς Ρούμπιο και νίκησε τον Γκουλάσι.

Όπως παραδέχεται ο 22χρονος αμυντικός της Σάντα Κόλομα ο ίδιος και οι συμπαίκτες του γνώριζαν τη δύσκολη ποδοσφαιρική πραγματικότητα που είχε διαμορφωθεί για την εθνική τους ομάδα, ωστόσο ποτέ δεν τα παράτησαν.

"Είμαι πολύ χαρούμενος κι έζησα με έντονα συναισθήματα το γκολ που πέτυχα. Αλλά δεν είμαι μόνον εγώ. Είναι όλη η ομάδα που ανταμείφθηκε με τη δουλειά της και είμαι ικανοποιημένος γι' αυτό.

Αυτή η νίκη μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε μέχρι τώρα. Αλλά, πάνω από όλα, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας.

Ξέρουμε την πραγματικότητα και δεν την αγνοήσαμε ποτέ. Είμαστε μια ομάδα συνειδητοποιημένη και πίστεψέ με έχουμε κάνει πολλά για να φθάσουμε σε αυτή τη νίκη".

Ρεμπές στο Sport24.gr: "Δεν υπάρχει καλύτερο από το να ονειρεύεσαι"

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 66 ματς χωρίς νίκη (!). Αισθάνονται ψυχολογική πίεση οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας, η οποία συνηθίζει να αποτυγχάνει; Κι αν ναι, πώς τη διαχειρίζονται;

''Ήταν πολύ δύσκολο να αντέξουμε όλη αυτή τη ψυχολογική πίεση. Αυτό το κακό σερί δημιούργησε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά πήραμε την ανταμοιβή μας.

Έχουμε μια αδύναμη εθνική ομάδα. Έχουμε, ήδη, πολλά ντεσαβαντάζ με τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες. Το κακό σερί μας προσέθεσε κι άλλο ψυχολογικό βάρος".

Ο Μαρκ Ρεμπές παραδέχεται στο Sport24.gr ότι ο στόχος της κατάρριψης του κακού σερί επιτεύχθηκε και τώρα η εθνική του ομάδα πρέπει να βρει νέους (στόχους). Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, "δεν υπάρχει καλύτερο στο ποδόσφαιρο από το να ονειρεύεσαι".

Ρεμπές στο Sport24.gr: "Δεν υπάρχει καλύτερο από το να ονειρεύεσαι"

"Ήταν ένας στόχος κι επιτεύχθηκε. Πρέπει να βάλουμε τώρα νέους στόχους. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα, είμαστε προσγειωμένοι και τα πράγματα είναι ήδη δύσκολα. Αλλά μπορούμε να ονειρευόμαστε. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να κάνεις όνειρα στο ποδόσφαιρο.

Είμαστε μια "δεμένη" ομάδα. Είμαστε ενωμένοι. Πιστεύουμε στη δουλειά μας. Ο καθένας στη δική του ατομική, αλλά και στην ατομική του συμπαίκτη του. Γι' αυτό και τα αφήνουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο".

Photo credtis: faf.ad (FEDERACIÓ ANDORRANA DE FUTBOL)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ