ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πρώτη συμμετοχή με "σκάνδαλο" για Παναμά

Panama's soccer players celebrate qualifying for the 2018 Russia World Cup after their team's 2-1 victory over Costa Rica in Panama City, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Arnulfo Franco)
Panama's soccer players celebrate qualifying for the 2018 Russia World Cup after their team's 2-1 victory over Costa Rica in Panama City, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Arnulfo Franco) AP

Η εθνική Παναμά προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Μουντιάλ, αλλά το γκολ της ισοφάρισης απέναντι στην Κόστα Ρίκα δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή! (video)

Ο Παναμάς νίκησε 2-1 την Κόστα Ρίκα, έφθασε τους 13 βαθμούς, κατέκτησε την τρίτη θέση στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 όσον αφορά στη γεωγραφική ζώνη της Κεντρικής και Βορείου Αμερικής και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο, πολλοί χαρακτηρίζουν "σκανδαλώδη" αυτή την ιστορική επιτυχία, καθώς στη φάση από την οποία προήλθε η ισοφάριση - στο 53ο λεπτό με τον Γκαμπριέλ Τόρες - η μπάλα δεν κατέληξε ποτέ στα δίχτυα.

Η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή, αντίθετα, πέρασε άουτ, αλλά ο διαιτητής από την Ονδούρα, Ουάλτερ Λόπες, μέτρησε το γκολ παρά τις διαμαρτυρίες των Κοσταρικανών. Δείτε τη φάση:

Τα ΜΜΕ των ΗΠΑ αναρωτήθηκαν εάν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (η εθνική ομάδα έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου) θα μπορούσε να προσφύγει δικαστικά, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου ήταν ξεκάθαρος: "Από ο,τι γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Οι αποφάσεις του διαιτητή είναι αμετάκλητες".

Photo credits: AP Photo/Arnulfo Franco

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ