ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πρώτη νίκη η Βραζιλία, χωρίς γκολ η Αργεντινή

Πρώτη νίκη η Βραζιλία, χωρίς γκολ η Αργεντινή

Με νέα γκάφα του Μπαρόχα στο 1ο λεπτό άνοιξε ο δρόμος της νίκης της Βραζιλίας επί της Βενεζουέλας, η Αργεντινή έμεινε στο 0-0 με την Παραγουάη, ενώ δεύτερη νίκη πήραν Εκουαδόρ, Ουρουγουάη και Χιλή (videos)

Η Βραζιλία πήρε τους πρώτους της βαθμούς στα προκριματικά της ζώνης Νοτίου Αμερικής για το Μουντιάλ 2018, καθώς νίκησε με 3-1 την Βενεζουέλα στην Φορταλέζα.

Μόλις 35'' άντεξε ο Αλάιν Μπαρόχα, καθώς ο Ουίλιαν με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω του, αλλά τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να μπορεί να αποκρούσει.

Πρώτη νίκη η Βραζιλία, χωρίς γκολ η Αργεντινή

Θυμίζουμε πως στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών ο Μπαρόχα είχε κάνει μεγάλη γκάφα στο 85' και η Βενεζουέλα είχε χάσει εντός έδρας από την Παραγουάη (0-1), ενώ απόψε έπαιξε και ο Ρόναλντ Βάργκας, αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Ο Ουίλιαν σκόραρε ξανά στο 42', ο Κριστιάν Σάντος μείωσε στο 64' και στο 74' ο Ρικάρντο Ολιβέιρα διαμόρφωσε το τελικό 3-1, με τον 35άχρονο στράικερ να σκοράρει μετά από 10 χρόνια με την εθνική Βραζιλίας, η οποία θυμίζουμε είχε ηττηθεί την πρώτη αγωνιστική στην Χιλή.

Πρώτη νίκη η Βραζιλία, χωρίς γκολ η Αργεντινή

"Άσφαιρη" η Αργεντινή

Το μόνο που κατάφερε η Αργεντινή στην Ασουνσιόν είναι να πάρει τον πρώτο της βαθμό, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με την Παραγουάη.

Αμυντικά δεν είχε προβλήματα, με τα "διαμάντια" της ακαδημίας της Ρίβερ Πλέιτ, Ραμίρο Φούνες Μόρι και Ματίας Κρανεβίτερ, να είναι στην βασική 11άδα.

Πριν λίγους μήνες κατέκτησαν το Copa Libertadores, ο πρώτος αγωνίζεται πλέον στην Έβερτον και έπαιξε στο κέντρο της άμυνας με τον Οταμέντι και ο δεύτερος από τον Ιανουάριο θα αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έπαιξε μαζί με τον Μαστσεράνο στο κέντρο.

Μπροστά τους ήταν η τριάδα της Παρί Σεν-Ζερμέν, Παστόρε, Ντι Μαρία, Λαβέτσι και κορυφή ο Τέβες της Μπόκα Τζούνιορς, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, όπως και οι Λαμέλα, Γκαϊτάν και Ντιμπάλα που μπήκαν στο ματς ως αλλαγή.

Η Αργεντινή στην πρεμιέρα είχε χάσει 0-2 στο Μπουένος Άιρες από το Εκουαδόρ, έτσι μετά από δύο αγωνιστικές έχει έναν βαθμό και δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ.

Πρώτη νίκη η Βραζιλία, χωρίς γκολ η Αργεντινή

Απόλυτο Εκουαδόρ, Ουρουγουάη και Χιλή

Μετά τον θρίαμβο στην Αργεντινή, το Εκουαδόρ επικράτησε με 2-0 της Βολιβίας, ενώ αργότερα και η Ουρουγουάη έκανε το "δύο στα δύο", καθώς στο... ντέρμπι της ημέρας νίκησε με 3-0 την Κολομβία στο "Σεντενάριο" του Μοντεβιδέο.

Ο άσος της Ρίβερ Πλέιτ, Κάρλος Σάντσες, εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντιέγκο Γκοντίν έκανε το 1-0 στο 34' με κεφαλιά, σκοράροντας όπως είχε κάνει και στο "διπλό" της πρεμιέρας στην Βολιβία, ενώ τα άλλα δύο γκολ της "σελέστε" πέτυχαν οι Ντιέγκο Ρολάν και Αμπέλ Ερνάντες.

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο έπαιξε ως αλλαγή για την Κολομβία, ενώ ο Χουάν Κουαδράδο αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις.

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς πήρε και η Χιλή, επικρατώντας με 4-3 του Περού στη Λίμα.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Εντουάρντο Βάργκας και Αλέξις Σάντσες για τους πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής, ενώ δύο πέτυχε και ο Χέφερσον Φαρφάν για τους Περουβιανούς, με τον Γκερέρο απλά να μειώσει στις καθυστερήσεις.

Με το δεύτερο γκολ ο Φαρφάν ολοκλήρωσε ανατροπή στο 36' (με πέναλτι), αλλά η ομάδα του έπαιζε με 10 παίκτες από το 23', λόγω αποβολής του Κριστιάν Κουέβα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Αρκετά ταλαντούχος παίκτης ο 23άχρονος εξτρέμ της Τολούκα (πήρε πρόσφατα μεταγραφή από την Αλιάνσα Λίμα), αλλά έχει πρόβλημα με τις αποβολές, καθώς αυτή ήταν η 5η κόκκινη κάρτα που δέχεται μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο!

Πρώτη νίκη η Βραζιλία, χωρίς γκολ η Αργεντινή
Πρώτη νίκη η Βραζιλία, χωρίς γκολ η Αργεντινή
Πρώτη νίκη η Βραζιλία, χωρίς γκολ η Αργεντινή

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Εκουαδόρ - Βολιβία 2-0 (81' Μπολάνιος, 95' πέν. Καϊσέδο)

Ουρουγουάη - Κολομβία 3-0 (34' Γκοντίν, 51' Ραλάν, 88' Αμπέλ Ερνάντες)

Παραγουάη - Αργεντινή 0-0

Βραζιλία - Βενεζουέλα 3-1 (1' και 42' Ουίλιαν, 74' Ρικάρντο Ολιβέιρα / 64' Κριστιάν Σάντος)

Περού - Χιλή 3-4 (10' και 36' πέν. Φαρφάν, 92' Γκερέρο / 7' και 44' Αλέξις Σάντσες, 41' και 49' Εντουάρντο Βάργκας)

Οι συνθέσεις

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Παρέδες (75' Φιντέλ Μαρτίνες), Ατσιλιέρ (61' Μίνα), Εράσο, Αγιοβί, Νομπόα, Κινιόνες (46' Κασάρες), Βαλένσια, Χέφερσον Μοντέρο, Μπολάνιος, Καϊσέδο.

ΒΟΛΙΒΙΑ (5-4-1): Βάκα, Σαμπιέρι, Εγκίνο, Μαρτέλι, Σεντένο, Φλόρες, Βεϊσάγα, Γκαλίντο (63' Μελεάν), Κάμπος, Μοράλες (86' Ρίος), Ντουκ (84' Χίλμπερτ Άλβαρες).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, ΧΜ Χιμένες, Γκοντίν, Μαρτίν Κάσερες (19' Λοδέιρο), Κορούχο, Άλβαρο Γκονσάλες (86' Νάντες), Κάρλος Σάντσες (72' Αμπέλ Ερνάντες), Άλβαρο Περέιρα, Ρολάν, Στουάνι.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Άριας (72' Φαλκάο), Σαπάτα, Μουρίγιο, Φάμπρα, Κάρλος Σάντσες, Γκουαρίν (58' Μακνέλι Τόρες), Καρδόνα, Τεόφιλο Γκουτιέρες (58' Φαμπιάν Καστίγιο), Κουαδράδο, Μπάκα.

*κόκκινη 93' Κουαδράδο

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Άντονι Σίλβα, Μπρούνο Βαλντές, Πάουλο Ντα Σίλβα, Πάμπλο Αγκιλάρ, Σαμούδιο, Βίκτορ Κάσερες, Ορτιγόσα (38' Αράντα), Ορτίς (77' Όσκαρ Ρομέρο), Ντέρλις Γκονσάλες, Μπάριος (68' Σανταντέρ), Λεσκάνο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σέρχιο Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Οταμέντι, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Μας, Κρανεβίτερ, Μαστσεράνο, Παστόρε (68' Λαμέλα), Ντι Μαρία, Λαβέτσι (84' Γκαϊτάν), Τέβες (74' Ντιμπάλα).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντάνι Άλβες, Μιράντα, Μαρκίνιος, Φιλίπε Λουίς, Ελίας, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ (65' Λούκας Λίμα), Ουίλιαν, Ντόουγκλας Κόστα (75' Κακά), Ρικάρντο Ολιβέιρα (81' Χουλκ).

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Μπαρόχα, Ροσάλες, Βισκαρόντο, Αμορεμπιέτα, Σιτσέρο, Ρινκόν, Σέιχας (81' Αλεσάντερ Γκονσάλες), Ρόναλντ Βάργκας (46' Μουρίγιο), Γκέρα (46' Φιγκέρα), Σάντος, Ροντόν.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, Γιοτούν, Λομπατόν (46' Τάπια), Μπαγιόν, Φαρφάν, Αντρέ Καρίγιο (45' Ρέινα) (73' Χοέλ Σάντσες), Κουέβα, Γκερέρο.

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Γκονσάλο Χάρα, Μένα, Μαρσέλο Ντίας (54' Φρανσίσκο Σίλβα), Βαλδίβια, Βιδάλ (65' Φελίπε Γκουτιέρες), Μαρκ Γκονσάλες, Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (72' Ορεγιάνα).

*κόκκινη 23' Κουέβα

Η βαθμολογία

1. Ουρουγουάη 6 (5-0)

2. Εκουαδόρ 6 (4-0)

3. Χιλή 6 (6-3)

4. Παραγουάη 4 (1-0)

5. Κολομβία 3 (2-3)

6. Βραζιλία 3 (3-3)

7. Αργεντινή 1 (0-2)

8. Περού 0 (3-6)

9. Βενεζουέλα 0 (1-4)

10. Βολιβία 0 (0-4)

Εκουαδόρ - Βολιβία 2-0

Ουρουγουάη - Κολομβία 3-0

Παραγουάη - Αργεντινή 0-0

Βραζιλία - Βενεζουέλα 3-1

Περού - Χιλή 3-4

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ