ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Προβάδισμα πρόκρισης για τη Δανία, 1-1 με την Αυστραλία

Denmark's Thomas Delaney, right, duels for the ball with Australia's Tom Rogic during the group C match between Denmark and Australia at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena in Samara, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Denmark's Thomas Delaney, right, duels for the ball with Australia's Tom Rogic during the group C match between Denmark and Australia at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena in Samara, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Τους τέσσερις βαθμούς στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφτασε η Δανία, μετά το 1-1 (7' Έρικσεν - 38' πεν. Γέντινακ) κόντρα στην Αυστραλία, κάνοντας ακόμη ένα βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Για την 2η αγωνιστική του Group C της διοργάνωσης, Δανία και Αυστραλία αναμετρήθηκαν στο Cosmos Arena στη Σαμάρα, με το τελικό 1-1 να αφήνει ικανοποιημένους τους Σκανδιναβούς.

Ένα φανταστικό σουτ του Έρικσεν στην κίνηση έδωσε το προβάδισμα στη Δανία από νωρίς στο ματς, για να έρθει η απάντηση από τους Αυστραλούς λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεση του Γέντινακ.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξαν εκατέρωθεν καλές στιγμές για ένα ακόμη γκολ, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι και οι ομάδες πήραν από έναν βαθμό. Η Δανία έφτασε τους 4 στον όμιλο (νίκησε το Περού στην πρεμιέρα), η Αυστραλία έκανε σεφτέ (ηττήθηκε από τη Γαλλία την 1η αγωνιστική).

Αυτά είναι όσα μάθαμε από την αναμέτρηση στη Σαμάρα.

1. ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΕΡΙΚΣΕΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ

Μεθοδικό σύνολο, με ρόλους και κανόνες η Δανία. Όπως την περιμέναμε. Με ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις (Σμάιχελ, Κιερ, Κρίστενσεν, Σένε, Πόουλσεν) αλλά μόνο έναν που μπορεί να χαρακτηριστεί παγκόσμιας κλάσης: τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Η εκτέλεση του στο 7' (το 12ο σερί παιχνίδι σε επίπεδο τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου που δέχεται γκολ η Αυστραλία) μπορεί να μοιάζει με ένα απλό σουτ στην κίνηση, αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι.

Στο ύψος που βρίσκει τη μπάλα και με τον τρόπο που βάζει το -κακό υποτίθεται- πόδι του, ο play maker της Τότεναμ αποδεικνύει την ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια όταν καλείται να πάρει αποφάσεις ενστικτωδώς στο γήπεδο.

Άλλωστε είναι ο άνθρωπος που στα τελευταία 15 παιχνίδια της Δανίας γράφει τρομακτικά νούμερα: έχει 13 γκολ και 5 ασίστ! Πάντως αν δεν βρει βοήθεια μεσοεπιθετικά (αφού Σμάιχελ και αμυντικοί κάνουν καλά τη δουλειά τους), δύσκολα θα μπορέσει να κουβαλήσει τους συμπαίκτες του για πολύ ακόμη στο τουρνουά.

2. ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΛΕΣ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

Η ποιότητα τους λείπει. Όχι το θάρρος, ούτε το πείσμα. Σίγουρα δεν τους λείπει και η τύχη. Ο Ουμτιτί έβαλε το χέρι του στο ματς με τη Γαλλία, ο Πόουλσεν (5ο πέναλτι στο τουρνουά, από τα 11 συνολικά, με τη βοήθεια του VAR) το επανέλαβε κόντρα στη Δανία.

Οι Αυστραλοί και τις δύο φορές είπαν "ευχαριστώ" δια ποδός Γέντινακ (τα τρία τελευταία του γκολ με την εθνική είναι με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου), ισοφαρίζοντας σε 1-1 από την άσπρη βούλα.

Το γκολ στο 38' της αναμέτρησης ήταν το πρώτο που δέχτηκε ο Σμάιχελ μετά από 571 λεπτά με την εθνική Δανίας. Και το οποίο ήταν αρκετό για να στερήσει δύο βαθμούς στους Σκανδιναβούς.

3. Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, Η ΔΑΝΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ

Η προοπτική του 1-1 δεν... χάλαγε τη Δανία, αντίθετα οι Αυστραλοί ήθελαν τη νίκη για να έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης ενόψει της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο δεύτερο ημίχρονο και οι ανάγκες για ρίσκα στον αγωνιστικό χώρο άλλαζαν καθώς κυλούσε ο χρόνος. Οι Δανοί ήθελαν τη μπάλα στα πόδια τους αλλά δίχως "τρέλες", οι Αυστραλοί έψαχναν κυρίως την κόντρα αποφασίζοντας να τζογάρουν μετά το 70', αφού δεν είχαν και πολλά περιθώρια.

Ο Σμάιχελ στο 88' σταμάτησε πρώτα τον Αρζάνι και μετά τον Λέκι, κρατώντας όρθια την ομάδα του.

Denmark goalkeeper Kasper Schmeichel during the group C match between Denmark and Australia at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena in Samara, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Denmark goalkeeper Kasper Schmeichel during the group C match between Denmark and Australia at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena in Samara, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε την Αυστραλία να κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά τη Δανία να παίρνει το αποτέλεσμα που τη βόλευε πριν τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής στην φάση των ομίλων.

Γήπεδο: Cosmos Arena

Διαιτητής: Antonio Mateu (ESP)

Βοηθοί: Pau Cebrian (ESP), Roberto Diaz (ESP)

ΔΑΝΙΑ (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιέρ, Κρίστενσεν, Λάρσεν, Ντιλέινι, Σένε, Έρικσεν, Σίστο, Πόουλσεν (59' Μπρεθγουέιτ), Γιόργκενσεν (68' Κορνίλιους).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Φαν Μάαρβαϊκ): Ράιαν, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μίλιγκαν, Μπεχίτς, Μούι, Γέντινακ, Λέκι, Κρούζε (68' Αρζάνι), Ρόγκιτς (82' Ιρβάιν), Νάμπουτ (75' λ.τ. Γιούριτς).

Γκολ: 7' Έρικσεν / 38' πεν. Γέντινακ

Κάρτες: 37' Πόουλσεν, 84' Σίστο / -

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Επόμενη αγωνιστική (26/6, 17:00):

Αυστραλία - Περού

Δανία - Γαλλία

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Photo credits: AP Photo/Efrem Lukatsky, Martin Meissner

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ