ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ποστέκογλου: "Ίσως το τελευταίο μου ματς στον πάγκο της Αυστραλίας"

Australian coach Ange Postecoglou watches play between his team and Japan during their World Cup Group B qualifying soccer match in Saitama, Japan, Thursday, Aug. 31, 2017. (AP Photo/Shuji Kajiyama)
Australian coach Ange Postecoglou watches play between his team and Japan during their World Cup Group B qualifying soccer match in Saitama, Japan, Thursday, Aug. 31, 2017. (AP Photo/Shuji Kajiyama) AP

Η εθνική Αυστραλίας υποδέχεται στο Σίδνεϊ (10/10, 12:00) την αντίστοιχη της Συρίας και ίσως αυτό να είναι το τελευταίο ματς του Έλληνα ομογενή προπονητή, Άγγελου Ποστέκογλου, στην τεχνική ηγεσία των "socceroos" σε περίπτωση αποκλεισμού.

Το τέλος της θητείας του (διάρκειας έντεκα ετών σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια) ως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αυστραλίας σηματοδότησε ο Έλληνας ομογενής προπονητής, Άγγελος Ποστέκογλου, για τα ματς με τη Συρία σε περίπτωση που οι "socceroos" αποκλειστούν.

"Είναι τεράστιο προνόμιο και τιμή να είσαι ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας σου. Όπως είπα και τη Δευτέρα (9/10), ήμουν ομοσπονδιακός τεχνικός για έντεκα έτη. Η προπονητική μου καριέρα σε εθνικό επίπεδο είχε μεγαλύτερη ενέργεια από ο,τι σε συλλογικό. Κάθε ματς ήταν ειδικό, παίζω κάθε ματς ως το τελευταίο μου. Μπορεί να είναι απέναντι στη Συρία", υποστήριξε ο Άγγελος Ποστέκογλου, ο οποίος έχει περάσει κι από την Ελλάδα ως τεχνικός της Παναχαϊκής.

Το πρώτο ματς στη Μελάκα είχε λήξει ισόπαλο 1-1 ανάμεσα σε Συρία και Αυστραλία με τα "κανγκουρό" να αποκτούν μικρό προβάδισμα πρόκρισης στο τελικό μπαράζ για μία θέση στα τελικά του Μουντιάλ 2018.

Οι δύο χώρες είχαν τερματίσει στην 3η θέση των ομίλων στη ζώνη της Ασίας (προκρίθηκαν στα τελικά Ιράν, Νότιος Κορέα, Ιαπωνία & Σαουδική Αραβία) και όποιος προκριθεί απ'αυτό το μπαράζ θα παίξει νέο μπαράζ για μία θέση στα τελικά με τον 4ο της Κεντρικής-Βορείου Αμερικής και Καραϊβικής.

Εάν προκριθεί, ο Ποστέκογλου θα αποχωρήσει από την θέση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο με πιθανότερο επόμενο προορισμό του κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου ήταν υπεύθυνος των εθνικών Αυστραλίας Κ17 και Κ20 από το 2000 έως το 2007 και στο τιμόνι των ανδρών από το 2013 μέχρι και σήμερα. Με την Κ17 αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ωκεανίας (2001, 2003 και 2005), ισάριθμες με την Κ20 (2001, 2002 και 2005), ενώ κατέκτησε με την πρώτη ομάδα το Asian Cup του 2015, την οποία οδήγησε και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, η οποία διεξήχθη στη Βραζιλία.

Photo credits: AP Photo/Shuji Kajiyama

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ