Οι υψηλότατες απολαβές των διαιτητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας

Οι υψηλότατες απολαβές των διαιτητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας

Γνωστές έγιναν οι αμοιβές των διαιτητών που θα σφυρίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ο διαχωρισμός των διαιτητών και η σύγκριση με το παρελθόν.

Με το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου να είναι κάτι λιγότερο από δύο μήνες, ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αναμένει το εναρκτήριο λάκτισμα με μεγάλη αγωνία.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή η λίστα των διαιτητών που θα βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας, με την απουσία διαιτητή από την Αγγλία και την Premier League να αποτελεί έκπληξη.

Τα χρήματα που θα μοιραστούν στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι αναμφίβολα υψηλά, με τους ποδοσφαιριστές και τους συλλόγους που ανήκουν να λαμβάνουν υψηλά ποσά ως αποζημιώσεις.

Ανάλογα υψηλές θα είναι και οι απολαβές των 36 διαιτητών και 63 βοηθών διαιτητών που θα κληθούν να διαιτητεύσουν. Όπως αποκαλύπτει η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα "UOL Esporte", η FIFA πήρε την απόφαση να τους χωρίσει σε κατηγορίες ανάλογα με την εμπειρία τους και την πορεία της καριέρας του.

Διαιτητές όπως ο Τζουνέιτ Τσακίρ από την Τουρκία και ο Φέλιξ Μπριχ από την Γερμανία, που ανήκουν στην ελίτ αναμένεται να λάβουν 57.000 ευρώ για την παρουσία τους και 2.500 για κάθε ματς που θα σφυρίζουν. Παράλληλα, οι απολαβές των βοηθών τους θα φτάσουν τις 20.000 ευρώ για την παρουσία τους, με κάθε αγώνα να τους χαρίζει 1.600 ευρώ.

Τα νούμερα είναι υψηλά, με τις απολαβές να είναι περίπου ίδιες με αυτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Πάντως, η παγκόσμια ομοσπονδία έχει αυξήσει τα ποσά προς τους διαιτητές, σε σύγκριση με αυτά που μοιράστηκαν στο Μουντιάλ του 2006. Στα γερμανικά γήπεδα είχαν λάβει το ποσό των 28.000 ευρώ, με την αύξηση να αγγίζει το ποσοστό του 50%.

Photo Credits: AP Photo/Jon Super

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

10 απολαυστικές χαμένες ευκαιρίες προ κενής εστίας

Μια ποδοσφαιρική ανθολογία των φάσεων που απλά δεν χάνονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24