ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι "μουντιαλικοί" της Super League

Serbia's Jagos Vukovic, left challenges Ireland's Jon Walters, during their World Cup Group D qualifying match at the Rajko Mitic Stadium in Belgrade, Serbia, Monday, Sept. 5, 2016. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Serbia's Jagos Vukovic, left challenges Ireland's Jon Walters, during their World Cup Group D qualifying match at the Rajko Mitic Stadium in Belgrade, Serbia, Monday, Sept. 5, 2016. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 ολοκληρώθηκαν. Οι 32 εθνικές που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο έγιναν γνωστές και το Sport24.gr καταγράφει τους "μουντιαλικούς" ποδοσφαιριστές της Super League.

Η Ελλάδα έμεινε εκτός Μουντιάλ, μετά τον αποκλεισμό από την Κροατία. Ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει, όμως, αφού Άγγελος Ποστέκογλου και Αντώνης Σαριόγλου θα δώσουν το παρών στο τουρνουά το καλοκαίρι του 2018.

Υπάρχουν όμως και ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League, οι οποίοι είναι πάρα πολύ πιθανό να βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας. Το Sport24.gr κατέγραψε τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν, ή απλά κλήθηκαν, στις εθνικές τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου και που συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να κληθούν στο Μουντιάλ.

Πολλοί από αυτούς έχουν καπαρωμένη θέση, άλλοι θα δώσουν "μάχη" για να τα καταφέρουν. Φυσικά απομένουν αρκετοί μήνες μέχρι τον Ιούνιο και αρκετά μπορούν να αλλάξουν. Πάμε να δούμε ποιοι "σουπερλιγκάτοι" ενδέχεται να γίνουν "μουντιαλικοί" σε λίγο καιρό από τώρα.

ΙΡΑΝ

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Ο επιθετικός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια της εθνικής Ιράν για τα προκριματικά του Μουντιάλ και σκόραρε μία φορά. Εφόσον είναι υγιής, η κλήση του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα έχει παίξει σε 58 ματς και έχει βάλει 16 γκολ.

Referee Carlos Velasco Carballo of Spain shows a yellow card to Iran's Karim Ansarifard, second left, during the group F World Cup soccer match between Bosnia and Iran at the Arena Fonte Nova in Salvador, Brazil, Wednesday, June 25, 2014. (AP Photo/Sergei Grits)
Ανσαριφάρντ (AP Photo/Sergei Grits) AP

Εχσάν Χατζισαφί: Ο αριστερός οπισθοφύλακας του Πανιωνίου κατέγραψε 13 συμμετοχές στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ σημείωσε δύο γκολ. Ισχύει ό,τι και με τον Ανσαριφάρντ, ότι δηλαδή δεδομένα θα έχει θέση στην εθνική του, και μάλιστα βασικού. Μετρά 88 συμμετοχές και 6 γκολ με το Ιράν.

Μασούντ Σοτζέι: Μέχρι να ξεσπάσει το θέμα με τη συμμετοχή στον αγώνα του Πανιωνίου με τη Μακάμπι, έκανε επτά συμμετοχές στα προκριματικά (οι 5 βασικός). Η τελευταία του συμμετοχή ήταν τον Ιούνιο, στο 2-0 σε βάρος του Ουζμπεκιστάν. Μετρά 70 συμμετοχές με το Ιράν, έχει βάλει και οκτώ γκολ.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Αμρ Ουάρντα: Ο μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου αγωνίστηκε σε τρία ματς στα προκριματικά του Μουντιάλ. Στα τελευταία ματς είχε μείνει εκτός, αλλά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ απέδειξε ότι τον υπολογίζει, με την προ ημερών κλήση του στον αγώνα με τη Γκάνα.

Egypt's Amr Warda, right, controls the ball in front of Cameroon's Ambroise Oyongo during the African Cup of Nations final soccer match between Egypt and Cameroon at the Stade de l'Amitie, in Libreville, Gabon, Sunday, Feb. 5, 2017. (AP Photo/Sunday Alamba)
Ουάρντα (AP Photo/Sunday Alamba) AP

Ο 24χρονος μετρά 10 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Άρνορ Τρίστασον: Τρία ματς έχει παίξει με την ΑΕΚ στη Super League, τόσες ήταν και οι συμμετοχές στα προκριματικά με την εθνική του. Ο 24χρονος εξτρέμ μετρά 15 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Με δεδομένο ότι δεν βρίσκει χώρο στην Ένωση, η επόμενη σεζόν του θα είναι καθοριστική για την κλήση στο Παγκόσμιο.

ΣΕΡΒΙΑ

Γιάγκος Βούκοβιτς: Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού χρησιμοποιήθηκε σε πέντε αγώνες της εθνικής Σερβίας στα προκριματικά. Στον Ολυμπιακό αλλιώς τα περίμενε, βέβαια, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, όμως έχει αρκετές πιθανότητες να κληθεί στο Μουντιάλ. Έχει 8 συμμετοχές στη Σερβία.

Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς: Με δικό του γκολ οι Σέρβοι, το πρώτο του στην εθνική, πήγαν Μουντιάλ (1-0 τη Γεωργία). Ο φορ του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια των προκριματικών, ενώ συνολικά μετρά επτά συμμετοχές. Υπολογίζεται ξεκάθαρα από τον ομοσπονδιακό του προπονητή, Σλάβολιουμπ Μούσλιν.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Φελίπε Πάρντο: Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού χρησιμοποιήθηκε σε έναν αγώνα στα προκριματικά του Μουντιάλ, στο 1-1 με τη Χιλή. Προ ημερών αγωνίστηκε σε δύο φιλικά της εθνικής του, στο ένα εκ των οποίων σκόραρε.

Οι "μουντιαλικοί" της Super League

Εφόσον συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, ο Αργεντινός Πέκερμαν θα τον συμπεριλάβει στις επιλογές του για το Παγκόσμιο.

ΜΑΡΟΚΟ

Μεχντί Καρσελά: Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού χρησιμοποιήθηκε σε δύο αγώνες προκριματικών για το Παγκόσμιο. Η τελευταία έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου, στο 0-0 με το Μάλι. Με το Μαρόκο έχει καταγράψει 17 συμμετοχές και έχει βάλει 1 γκολ.

Ομάρ Ελ Καντουρί: Όπως και ο Καρσελά, έχει χρησιμοποιηθεί σε δύο αγώνες για τα προκριματικά. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε με την εθνική του ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν τον Ιανουάριο του 2017, στην ήττα από την Αίγυπτο.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Μάριν Λέοβατς: Ο αριστερός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν κατέγραψε συμμετοχή στα προκριματικά. Ήταν όμως τρεις φορές σε αποστολή, στα δύο παιχνίδια των μπαράζ με την Ελλάδα, αλλά και στο 2-0 επί της Ισλανδίας τον Νοέμβριο του 2016.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Γιάκομπ Γιόχανσον: Ο μέσος της ΑΕΚ ήταν αυτός που έστειλε στη Ρωσία τη Σουηδία. Σκόραρε το μοναδικό γκολ στα μπαράζ με την Ιταλία. Εξαιρετικά άτυχος με τη ρήξη χιαστού που υπέστη στο Σαν Σίρο. Στα προκριματικά κατέγραψε εννέα συμμετοχές. Με την εθνική του μετρά 14 εμφανίσεις.

Όσκαρ Χίλιεμαρκ: Στο δρόμο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο έκανε πέντε συμμετοχές. Η τελευταία του τον Σεπτέμβριο, στο νικηφόρο 4-0 απέναντι στη Λευκορωσία. Ο χαφ του Παναθηναϊκού έχει παίξει 18 φορές στην εθνική του και έχει βάλει 2 γκολ.

Luxembourg's Mario Mutsch, left, challenges Sweden's Oscar Hiljemark during their World Cup Group A qualifying soccer match at the Josy Barthel stadium in Luxembourg on Friday, Oct. 7, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Χίλιεμαρκ (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Νίκλας Χουλτ: Ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού δεν χρησιμοποιήθηκε σε αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ, ήταν όμως σε δύο αποστολές. Τελευταία του συμμετοχή ήταν τον περασμένο Ιούνιο, στο 1-1 με τη Νορβηγία σε φιλικό. Έξι συμμετοχές μετρά με την εθνική του.

ΠΕΡΟΥ

Κάρλος Σαμπράνο: Ο στόπερ του ΠΑΟΚ έκανε πέντε συμμετοχές στα προκριματικά για το Μουντιάλ. Επειδή είναι βέβαια έτσι το σύστημα στη Λατινική Αμερική και οι αγώνες ξεκινούν πολύ νωρίς, η τελευταία του συμμετοχή σε αυτά ήταν τον Μάρτιο του 2016. Στην εθνική του έχει αγωνιστεί 35 φορές και έχει βάλει 4 γκολ.

Photo credits: fifa.com, (AP Photo/Darko Vojinovic), (AP Photo/Sergei Grits), (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert), (AP Photo/Sunday Alamba)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ