ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι δύο Έλληνες του Μουντιάλ

Οι δύο Έλληνες του Μουντιάλ

Η Εθνική Ελλάδας απέτυχε να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση το 2018 στη Ρωσία. Διαβάστε τους δύο συμπατριώτες μας που θα δώσουν το παρών στο Παγκόσμιο. (PHOTOS).

Η Κροατία "πέταξε" εκτός Μουντιάλ την Ελλάδα. Την απέκλεισε μέσα από τη διαδικασία των αγώνων μπαράζ και ως εκ τούτου το 2018 στη Ρωσία η "γαλανόλευκη" δεν θα δώσει το παρών, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στη Βραζιλία το 2014.

Πάντως η χώρα μας θα έχει εκπροσώπους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι. Υπάρχουν δύο Έλληνες, των οποίων οι εθνικές που εκπροσωπούν έχουν εξασφαλίσει πρόκριση. Η αναφορά στους Άγγελο Ποστέκογλου και Αντώνη Σαριόγλου. Διαβάστε για τον καθένα...

Ο ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι ο προπονητής της εθνικής Αυστραλίας. Για την ακρίβεια, ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας, έχοντας κερδίσει τέσσερα παναυστραλιανά πρωταθλήματα. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου του 1965 και μετανάστευσε στην Αυστραλία μαζί με την οικογένεια του σε ηλικία 5 ετών.

Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε από το 1984 έως το 1993 στη Νότια Μελβούρνη και διατέλεσε και αρχηγός της, πριν αποσυρθεί από τη δράση για να αφοσιωθεί στην προπονητική. Από το 1995 έως το 2000 ήταν προπονητής της Νότιας Μελβούρνης και αποχώρησε για να αναλάβει τις εθνικές ομάδες Νέων της Αυστραλίας. Το 2007 αντικαταστάθηκε, μετά την αποτυχία της ομάδας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έπειτα, εργάστηκε ως σχολιαστής στο Fox Sports και ειδικός σύμβουλός στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βικτόρια.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΙΓΑΛΕΩ-ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ / CUP / EGALEO-PANACHAIKI
Ποστέκογλου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άγγελος Ποστέκογλου κατά τη θητεία του στην Παναχαϊκή.

Τον Μάρτιο του 2008 ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε προπονητής στην Παναχαϊκή, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Το 2009 ανέλαβε προπονητής της Brisbane Roar, με την οποία κέρδισε αρκετά πρωταθλήματα. Μάλιστα, το νικηφόρο σερί τους στη σεζόν 2011-12 τους οδήγησε στην κατάκτηση του ρεκόρ όλων των εποχών Αυστραλίας για το μεγαλύτερο αήττητο σερί με 36 παιχνίδια. Κατέκτησε 4 τίτλους εκείνη την χρονιά.

Από εκεί παραιτήθηκε στις 24 Απριλίου του 2012 και μετά δύο μέρες ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την Melbourne Victory. Στις 23 Οκτωβρίου 2013 του ανατέθηκε η θέση του επικεφαλής προπονητή της Εθνικής Αυστραλία με 5ετές συμβόλαιο. Το 2015 βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής στην Ασία. Πήρε το βραβείο του στο ετήσιο γκαλά της Συνομοσπονδίας της Ασίας, όπου διακρίθηκε και η Εθνική ομάδα των Αυστραλών. Το γκαλά έγινε στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Για να πάει στο Μουντιάλ της Ρωσίας η Αυστραλία κλήθηκε να αφήσει εκτός την Ονδούρα του Αλφρέδο Μεχία, του χαφ της Ξάνθης. Μετά το εκτός έδρας 0-0, ήρθε το 3-1 την Τετάρτη (15/11), με το χατ τρικ του Mile Jedinak, του μέσου της Άστον Βίλα. Να δούμε εάν μπορέσει να κληθεί στην Αυστραλία για το Μουντιάλ ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος δεν κατέγραψε αρκετές συμμετοχές στην Κίνα με την Guangzhou R&F.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΠΕΡ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Ο Αντώνης Σαριόγλου γεννήθηκε στο Καράκας από Έλληνα πατέρα και Βενεζουελάνα μητέρα. Με την οικογένειά του μετακόμισε στη χώρα μας το 1990. Τελείωσε ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδικότητα το ποδόσφαιρο.

Ξεκίνησε το 2008 στον Άρη ως διερμηνέας. Ο Πορτογάλος προπονητής Μανουέλ Μασάδο ήταν αυτός που του έδωσε διπλό ρόλο το 2012, μια και εκτός από τα καθήκοντα του διερμηνέα, ανέλαβε χρέη βοηθού γυμναστή. Τη σεζόν 2013-2014 πήγε στον Ηρακλή με τον Αργεντινό προπονητή Γκιγιέρμο Όγιος, εκ νέου ως διερμηνέας και βοηθός γυμναστής.

Οι δύο Έλληνες του Μουντιάλ
Σαριόγλου, Κούπερ

Αντώνης Σαριόγλου και Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κατά την κοινή τους θητεία στον Άρη.

Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 δούλεψε στη Βέροια. Διερμηνέας και βοηθός προπονητή, ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα είναι στο πλευρό του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην Εθνική Αιγύπτου, ως γυμναστής. Με τον σπουδαίο Αργεντινό ομοσπονδιακό τεχνικό της Αιγύπτου συνεργάστηκε στον Άρη από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011.

Στις 8 Οκτωβρίου η Αίγυπτος νίκησε 2-1 το Κονγκό με δύο γκολ του Σαλάχ και κατέκτησε και μαθηματικά την 1η θέση του 5ου ομίλου, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Μουντιάλ. Χρονικά οι "φαραώ" ήταν η 15η ομάδα που πέρασαν στο Παγκόσμιο. Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Αίγυπτος πέρασε σε Μουντιάλ.

ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟ

Φυσικά η ελληνική... παροικία του Μουντιάλ της Ρωσίας ενδέχεται να μεγαλώσει. Δεν είναι μόνο ο Γιάννου που ενδέχεται να κληθεί στην αποστολή της Αυστραλίας, είναι και ο Θέμης Τζημόπουλος, ο οποίος τα ξημερώματα με τη Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει το Περού, στη ρεβάνς του 0-0.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ