ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι αριθμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Belgium's Nacer Chadli, left, and England's Danny Rose vie for the ball during the group G match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Belgium's Nacer Chadli, left, and England's Danny Rose vie for the ball during the group G match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, η στατιστική εικόνα της διοργάνωσης δείχνει τι μπορεί να περιμένουμε στις μάχες της ημιτελικής φάσης, με το Βέλγιο να πρωταγωνιστεί στους αριθμούς. (video)

Δύο στροφές πριν μάθουμε την ομάδα που θα διαδεχθεί τη Γερμανία στον θρόνο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, με τις Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία και Αγγλία να είναι αυτές που έμειναν στην διεκδίκηση του τροπαίου.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της διοργάνωσης, συγκεντρώνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον τα στατιστικά που σε ένα βαθμό φανερώνουν τι ενδέχεται να δούμε στις δύο μάχες της ημιτελικής φάσης, αλλά και όσα προηγήθηκαν στους "16" και τα προημιτελικά. Οι αριθμοί που αξίζει να σταθούμε, σε παίκτες και ομάδες.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

Γαλλία - Βέλγιο και Κροατία - Αγγλία θα παλέψουν στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τα δύο εισιτήρια του τελικού, με τα "τρία λιοντάρια" να έχουν το προβάδισμα στην ανάδειξη του πρώτου σκόρερ.

Ο αρχηγός των Άγγλων, Χάρι Κέιν, προπορεύεται στον πίνακα των σκόρερς με έξι τέρματα και είναι στο +2 από τον Ρομελού Λουκακού που είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του. Τέσσερα γκολ έχουν και οι Τσερίσεβ, Ρονάλντο που παρακολουθούν τη συνέχεια από τις οθόνες.

  • 1. Χάρι Κέιν 6 (363')
  • 2. Ρομελού Λουκακού 4 (326')
  • 3. Τσερίσεβ 4 (304')
  • 4. Κριστιάνο Ρονάλντο 4 (360')

Πρώτος κεφαλοσφαιριστής της διοργάνωσης είναι ο Γέρι Μίνα με τρία γκολ από ισάριθμες κεφαλιές, μόνο ο Τζος Στόουνς που ακολουθεί με δύο μπορεί να τον απειλήσει.

Ο Κέιν έχει σκοράρει τέσσερις φορές με το δεξί (3/3 εκτελέσεις πέναλτι) πόδι, όσες ο Τσερίσεβ με το αριστερό. Από τους ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν, Κιλιάν Εμπαπέ και Αντουάν Γκριεζμάν μετρούν από τρία γκολ στη διοργάνωση και είναι οι μόνοι που θα μπορούσαν να απειλήσουν την πρωτιά του Κέιν, μαζί φυσικά με τον Ρομελού Λουκακού.

ΣΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα του Μεξικού είναι ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες επεμβάσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Ο "εξαδάκτυλος" σε 25 περιπτώσεις επενέβη αποτελεσματικά σε σουτ αντιπάλων με την μπάλα να κατευθύνεται στην εστία του. Σμάιχελ και Κουρτουά συμπληρώνουν την τριάδα, ο Βέλγος συνεχίζει στο τουρνουά.

  • 1. Οτσόα 25 (80.6%)
  • 2. Σμάιχελ 21 (91.3%)
  • 3. Κουρτουά 18 (78.3%)

Για την Κροατία ο Σούμπασιτς έχει 12 επεμβάσεις (80.0%), για την Αγγλία ο Πίκφορντ 10 (71.4%) και για την Γαλλία ο Λορίς 8 (66.7%).

ΚΑΡΛΟΣ, ΤΟ ΤΣΑΚΑΛΙ

Ο Κάρλος Σάντσες έφτασε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 με το παρατσούκλι "τσακάλι" να τον συνοδεύει σε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Referee Damir Skomina from Slovenia shows a red card to Colombia's Carlos Sanchez during the group H match between Colombia and Japan at the 2018 soccer World Cup in the Mordavia Arena in Saransk, Russia, Tuesday, June 19, 2018. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Referee Damir Skomina from Slovenia shows a red card to Colombia's Carlos Sanchez during the group H match between Colombia and Japan at the 2018 soccer World Cup in the Mordavia Arena in Saransk, Russia, Tuesday, June 19, 2018. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Τρία ματς έπαιξε. Υπέπεσε σε έξι παραβάσεις, εκ των οποίων οι δύο ήταν πέναλτι (κόντρα σε Ιαπωνία και Αγγλία), είδε μια κίτρινη κάρτα και μια απευθείας κόκκινη. Τσακάλι κανονικό.

SUPER ΜΑΡΙΟ

Σε δείγμα 4 αγώνων, ο Μάριο Μάντζουκιτς είναι ο επιθετικός που έχει διανύσει τα περισσότερα μέτρα στο γήπεδο χωρίς τη μπάλα, σε απόλυτους αριθμούς. Για την ακρίβεια είναι 15.9 χιλιόμετρα σε 403'. Super Mario.

Croatia's Mario Mandzukic, right, celebrates with his teammates after scoring the opening goal of his team during the round of 16 match between Croatia and Denmark at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Saturday, July 1, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Croatia's Mario Mandzukic, right, celebrates with his teammates after scoring the opening goal of his team during the round of 16 match between Croatia and Denmark at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Saturday, July 1, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Μιλώντας σε ποσοστά, ο Έντινσον Καβάνι καταλαμβάνει την σχετική πρωτιά. Ο Ουρουγουανός έχει πολύπλευρη προσφορά στο παιχνίδι της "σελέστε", απόδειξη τα 15.4 χιλιόμετρα που έγραψε στο κοντέρ του χωρίς τη μπάλα, έπειτα από 343' συμμετοχής. Μεγάλη η απώλεια του 31χρονου επιθετικού για την Ουρουγουάη στην προημιτελικό με τη Γαλλία.

Από όσους επιθετικούς συνεχίζουν, ο Χάρι Κέιν σε 363 λεπτά παιχνιδιού έχει διανύσει 13.2 χιλιόμετρα χωρίς τη μπάλα. Πολύ πίσω ο Λουκακού, με 9.3 χιλιόμετρα σε 326'.

ΒΕΛΓΙΟ... ΠΑΝΤΟΥ

Το Βέλγιο έχει την καλύτερη παρουσία επιθετικά με 14 τέρματα στη διοργάνωση, εκ των οποίων τα 12 σε open play, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο τουρνουά.

Η Βραζιλία μέχρι την προημιτελική φάση πραγματοποίησε τις περισσότερες επιθέσεις με 292, ενώ έχει την πρωτιά στα σουτ με 103, τις εύστοχες προσπάθειες με 38, τις άστοχες με 35 και τα περισσότερα σουτ που μπλοκαρίστηκαν με 30. Βέλγιο και Κροατία και Αγγλία ακολουθούν κατά σειρά στις σχετικές κατηγορίες.

Η Ισπανία έφυγε στους "16" αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει περισσότερες από τις 3120 πάσες της "φούρια ρόχα".

Η Ρωσία ήταν αυτή που αμύνθηκε σθεναρά μέχρι την προημιτελική φάση, όπου το άθροισμα των απομακρύνσεων/τάκλιν/επεμβάσεων έδωσε τον αριθμό 259.

Στο τουρνουά συνολικά έχουν επιτευχθεί 157 γκολ (2.6/ματς), οι κίτρινες κάρτες είναι 205 (3.5/ματς) και οι κόκκινες 4 (0.07/ματς). Σε κάθε παιχνίδι έχουμε μέσο όρο 769.5 πάσες.

Τα περισσότερα γκολ που μπήκαν σε ένα παιχνίδι είναι τα 7 στο Βέλγιο - Τυνησία (5-2), ενώ στο ίδιο ματς είχαμε record high στις τελικές με 31.

Το Βέλγιο εμπλέκεται σε ένα ακόμη παιχνίδι που σημειώθηκε ρεκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, καθώς κόντρα στον Παναμά βγήκαν 8 συνολικά κάρτες από το τσεπάκι του ρέφερι.

Στην αναμέτρηση Ισπανία - Ρωσία (1-1, στα πέναλτι προκρίθηκαν οι Ρώσοι) 1235 πάσες βρήκαν αποδέκτη, περισσότερες από κάθε άλλο παιχνίδι της διοργάνωσης.

"Μηχανάκι" ο Ρόμαν Ζόμπνιν στο τουρνουά, καθώς ο μέσος της Ρωσίας με 62 χιλιόμετρα στο κοντέρ ήταν ο πρώτος παίκτης σε τρεξίματα μέχρι τους "8". Ο Σέρχιο Ράμος πρώτος σε ολοκληρωμένες πάσες με 485 και Νεϊμάρ ο παίκτης με τις περισσότερες προσπάθειες για γκολ - 27.

AP Photo/Petr David Josek, Vadim Ghirda, Gregorio Borgia

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ