ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι αμφίβολοι και οι σίγουροι απόντες απ' το Παγκόσμιο Κύπελλο

Οι αμφίβολοι και οι σίγουροι απόντες απ' το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ογδόντα ημέρες πριν απ' την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Sport24.gr παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τη σπουδαία διοργάνωση, αλλά κι αυτός που θα απουσιάσουν σίγουρα λόγω τραυματισμού.

Το 2018 είναι μία ξεχωριστή χρονιά για τους ποδοσφαιρόφιλους, αφού το προσεχές καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Ρωσίας το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί να βρισκόμαστε ογδόντα ημέρες πριν απ' την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης στον κόσμο, αλλά ήδη, ελέω και των φιλικών αγώνων, έχουμε μπει στο κλίμα της μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου.

Βέβαια, όπως συμβαίνει δυστυχώς σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, θα υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί απόντες λόγω προβλήματος τραυματισμού, αλλά και αρκετοί αμφίβολοι μέχρι την τελευταία στιγμή. Το Sport24.gr ανοίγει το φάκελο των τραυματιών και παρουσιάζει αναλυτικά τα δεδομένα σε κάθε περίπτωση, αφού δεν είναι λίγα τα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που... φλερτάρουν με τον αποκλεισμό απ' την τελική 23άδα.

Οι αμφίβολοι

ΝΕΪΜΑΡ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

Αρχίζοντας απ' τα ερωτηματικά, μεγάλη συζήτηση γίνεται γύρω απ' τον τραυματισμού του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο στο ντέρμπι της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μαρσέιγ και αποχώρησε με φορείο απ' τον αγωνιστικό χώρο. Άμεσα σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο της γαλλικής ομάδας, με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου, ωστόσο, να είναι καθησυχαστικές.

PSG's Neymar lays on the pitch after being fouled during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Marseille at the Parc des Princes Stadium, in Paris, France, Sunday, Feb. 25, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
PSG's Neymar lays on the pitch after being fouled during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Marseille at the Parc des Princes Stadium, in Paris, France, Sunday, Feb. 25, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Ο 25χρονος επιθετικός υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες, όμως, έδειξαν πως έχει υποστεί διάστρεμμα στον αστράγαλο και κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού! Άμεσα ο Βραζιλιάνος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, με το διάστημα απουσίας του να υπολογίζεται στους δύο μήνες. Ο λόγος που ο "Νέι" αποφάσισε να υποβληθεί σε χειρουργείο είναι το γεγονός πως θέλει να δώσει το παρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο τραυματισμός είναι ύπουλος και θα χρειαστεί να κάνει αγώνα δρόμου για να είναι 100% έτοιμος. Όμως, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του.

ΧΑΡΙ ΚΕΪΝ (ΑΓΓΛΙΑ)

Στα "πιτς" αυτό το διάστημα βρίσκεται κι ένας απ' τους σημαντικότερους παίκτες της εθνικής Αγγλίας κι ο άνθρωπος που ουσιαστικά θα πάρει πάνω το βάρος του σκοραρίσματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο λόγος για τον Χάρι Κέιν, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο στα μέσα Μαρτίου στη νίκη της Τότεναμ επί της Μπόρνμουθ.

Οι αμφίβολοι και οι σίγουροι απόντες απ' το Παγκόσμιο Κύπελλο
AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο 24χρονος διεθνής αποχώρησε από το γήπεδο με πατερίτσες και προστατευτική μπότα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά. Τελικά. σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των "Spurs", θα μείνει μέχρι τα μέσα Απριλίου εκτός δράσης, αφού απέφυγε τα χειρότερα, έχοντας υποστεί ζημιά στους πλάγιους συνδέσμους του δεξιού του αστραγάλου. Αν όλα κυλήσουν ομαλά θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της Αγγλίας, ενώ θα βοηθήσει και την Τότεναμ στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος.

ΓΚΙΛΦΙ ΣΙΓΚΟΥΡΝΤΣΟΝ (ΙΣΛΑΝΔΙΑ)

Μπορεί να μην έχει τη λάμψη των Νεϊμάρ και Χάρι Κέιν, αλλά θεωρείται ένας απ' τους κορυφαίους παίκτες της εθνικής Ισλανδία, για τον οποίο η Έβερτον κατέβαλε το περασμένο καλοκαίρι 50.000.000 ευρώ στη Σουόνσι για την απόκτησή του. Φυσικά αναφερόμαστε στον Γκίλφι Σίγκουρντσον, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω προβλήματος στο γόνατο.

Οι αμφίβολοι και οι σίγουροι απόντες απ' το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός θα επιστρέψει, ουσιαστικά, ένα μήνα πριν απ' την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι βέβαιο πως ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Χέιμιρ Χάλγκριμσον θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού αποτελεί βασικό "γρανάζι" στα πλάνα του. Όπως και στην περίπτωση του Νεϊμάρ, οι πιθανότητες είναι υπέρ του.

ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΟΪΕΡ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Πριν από λίγες ημέρες, ο Μάνουελ Νόιερ αποκάλυψε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στα γήπεδα, εξηγώντας ωστόσο πως ένας νέος τραυματισμός στο αριστερό του πόδι, θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο την καριέρα του. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο 31χρονος τερματοφύλακας υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού κι έχει μείνει ήδη εκτός δράσης για έξι μήνες.

Bayern goalkeeper Manuel Neuer watches his gloves during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FC Schalke 04 at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Saturday, Feb. 4, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern goalkeeper Manuel Neuer watches his gloves during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FC Schalke 04 at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Saturday, Feb. 4, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Παρότι μετράει αντίστροφα, θεωρείται ρίσκο απ' την πλευρά του Γιόακιμ Λεβ να τον συμπεριλάβει στην τελική 23άδα της εθνικής Γερμανίας. Εκτός κι αν το κάνει "τιμής ένεκεν", παίρνοντάς τον ως τρίτο γκολκίπερ, λόγω της σημαντικής συμβολής του στις επιτυχίες των προηγούμενων ετών.

ΓΙΑΚΟΜΠ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ (ΣΟΥΗΔΙΑ)

Ο άνθρωπος που έστειλε με το γκολ του τη Σουηδία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι πιθανό να μην βρίσκεται εκεί λόγω τραυματισμού. Μέσα σε λίγα λεπτά ο Γιάκομπ Γιόχανσον βρέθηκε απ' την απόλυτη χαρά, στην απόλυτη στεναχώρια, αφού υπέστη ρήξη χιαστού τον περασμένο Νοέμβριο, σε μία ανύποπτη φάση, στον αγώνα με την Ιταλία.

Sweden's Ludwig Augustinsson is carried off the pitch after sustaining an injury during the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Italy and Sweden, at the Milan San Siro stadium, Italy, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Sweden's Ludwig Augustinsson is carried off the pitch after sustaining an injury during the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Italy and Sweden, at the Milan San Siro stadium, Italy, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο μέσος της ΑΕΚ δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου να είναι έτοιμος, αλλά θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να τα καταφέρει. Εκτός κι αν ο Γιάνε Άντερσον τον πάρει στην αποστολή για την εμπειρία, ως 23ο παίκτη.

Οι σίγουρες απουσίες

Οι αμφίβολοι και οι σίγουροι απόντες απ' το Παγκόσμιο Κύπελλο
AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πέντε ποδοσφαιριστές που είναι βέβαιο ότι δεν θα δώσουν το παρών στην τελική φάση. Πρώτος και... καλύτερος, ο Φιλίπε Λουίς, ο οποίος υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης στο αριστερό πόδι στα μέσα Μαρτίου, στη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Λοκομοτίβ στη Μόσχα και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον έξι μήνες.

Ισχυρό πλήγμα έχει δεχθεί κι η εθνική Ρωσίας, αφού θα απουσιάσουν τρεις καταλυτικοί ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους αμυντικούς, Βίκτορ Βάσιν και Γκεόργκι Τζικίγια που τραυματίστηκαν στο γόνατο στην αρχή της σεζόν, αλλά και τον επιθετικό της Ζενίτ, Αλεκσάνταρ Κοκόριν που υπέστη ρήξη χιαστού στο αγώνα με τη Λειψία για τη φάση των 16 του Europa League.

Τέλος, κι η Αργεντινή θα έχει μία σημαντική απουσία στην άμυνα, αφού ο ταλαντούχος αμυντικός της Ζενίτ, Εμανουέλ Μαμάνα έχει υποστεί ρήξη χιαστού και δεν θα είναι έτοιμος πριν απ' την έναρξη της νέας σεζόν.

Photo Credits: AP Photo

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ