ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Σιμούνοβιτς άλλαξε εθνική και... έγινε Βόσνιος

Fenerbahce's Lazar Markovic, left, and Jozo Simunovic of Celtic fight for the ball during the Europa League Group A soccer match between Fenerbahce and Celtic at Sukru Saracoglu Stadium in Istanbul, Turkey, Thursday, Dec. 10, 2015. AP Photo)
Fenerbahce's Lazar Markovic, left, and Jozo Simunovic of Celtic fight for the ball during the Europa League Group A soccer match between Fenerbahce and Celtic at Sukru Saracoglu Stadium in Istanbul, Turkey, Thursday, Dec. 10, 2015. AP Photo) AP

Η FIFA έδωσε το "πράσινο φως" και ο Γιόζο Σιμούνοβιτς από την εθνική Κροατίας θα αγωνίζεται πλέον στην εθνική Βοσνίας, αντίπαλος της Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Ακόμα έναν αντίπαλο θα έχει στην προσπάθεια για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2918 η Εθνική Ελλάδας, αφού η FIFA αποδέχθηκε το αίτημα της Βοσνίας και επέτρεψε στον Γιόζο Σιμούνοβιτς να φοράει τη φανέλα της από εδώ και πέρα.

Ο 22χρονος αμυντικός γεννήθηκε στην Κροατία και φόρεσε τη φανέλα της χώρας στις "μικρές" εθνικές ομάδες, από την κ-14 μέχρι την κ-21, ωστόσο έχει ρίζες από τη Βοσνία.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 έλαβε κλήση για την ανδρική ομάδα, στα τελευταία προκριματικά του Euro 2016, ως αντικαταστάτης του τραυματία Ντέγιαν Λόβρεν, ωστόσο τραυματίστηκε κι αυτός και δεν κατάφερε να αγωνιστεί.

Οι νόμοι της FIFA επιτρέπουν υπό συνθήκες σε ποδοσφαιριστές να αλλάξουν εθνική ομάδα που αντιπροσωπεύουν και ο Σιμούνοβιτς είναι μία τέτοια περίπτωση, με συνέπεια να δώσει το "πράσινο φως".

Ως εκ τούτου, ο ποδοσφαιριστής της Σέλτικ θα κληθεί τον Σεπτέμβριο στην αποστολή της Βοσνίας για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με την Κύπρο και το Γιβραλτάρ, ούσα στην 3η θέση του ομίλου, έναν πόντο πίσω από την Ελλάδα.

Photo credits: AP Photo

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ