ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Πιτάνα διαιτητής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Uruguay players protest to referee Nestor Pitana of Argentina that France's Kylian Mbappe, on the ground, is overreacting after taking a dive during the quarterfinal match between Uruguay and France at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Uruguay players protest to referee Nestor Pitana of Argentina that France's Kylian Mbappe, on the ground, is overreacting after taking a dive during the quarterfinal match between Uruguay and France at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Ο 43χρονος Αργεντινός Νέστορ Πιτάνα είναι ο διαιτητής του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ανάμεσα σε Γαλλία και Κροατία. Ο κακός οιωνός για τους "μπλε" από το 2006.

Η εθνική Γαλλίας κοντάρεται με την αντίστοιχη της Κροατίας στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 (15/7, 18:00) στο "Luzhniki" της Μόσχας.

Ο διαιτήτης της αναμέτρησης είναι ο 43χρονος Αργεντινός, ο Νέστο Πιτάνα. Βοηθοί του οι συμπατριώτες του Ερνάν Μαϊδάνα και Χουάν Μπελάτι. Τέταρτος διαιτητής είναι ο Ολλανδός, Μπιέρν Κάιπερς.

Ήταν ο διαιτητής στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (νίκη της Ρωσίας με 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας), στη νίκη της Σουηδίας με 3-0 επί του Μεξικού (για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων). Αλλά και σε δύο ματς των δύο εθνικών ομάδων που θα μονομαχήσουν για το τρόπαιο.

Ήταν ο διαιτητής της πρόκρισης στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) της Κροατίας επί της Δανίας για τη φάση των 16, αλλά και της νίκης-πρόκρισης (0-2) της Γαλλίας επί της Ουρουγουάης στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Ο οιωνός δεν είναι καλός για τους... "μπλε". Η τελευταία φορά που Αργεντινός σφύριξε τον τελικό ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 ήταν στο "Olympiastadion" του Βερολίνου. Τότε ήταν ο Οράσιο Ελισόντο και η Ιταλία κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στη Γαλλία, σε έναν τελικό που "σημαδεύτηκε" από την κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι.

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις τον μικρό τελικό που κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν ο μεγάλος! Βέλγιο - Αγγλία με 350+ ειδικά στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι στο Stoiximan.gr!

Photo credits: AP Photo/Natacha Pisarenko

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ