ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Πίντο αποκλείστηκε, αλλά μπορεί να πάει Μουντιάλ!

Honduras coach Jorge Luis Pinto, from Colombia, stands by the bench before the first leg of a World Cup qualifier play-off soccer game against Australia at Olympic Stadium in San Pedro Sula, Honduras, Friday, Nov. 10, 2017. (AP Photo/Moises Castillo)
Honduras coach Jorge Luis Pinto, from Colombia, stands by the bench before the first leg of a World Cup qualifier play-off soccer game against Australia at Olympic Stadium in San Pedro Sula, Honduras, Friday, Nov. 10, 2017. (AP Photo/Moises Castillo) AP

Ο Χόρχε Λουίς Πίντο μπορεί να γίνει ο δεύτερος ομοσπονδιακός τεχνικός μετά τον Εντγάρδο Μπάουσα που αποκλείστηκε, αλλά θα καθίσει σε πάγκο (άλλης) ομάδας στο Μουντιάλ 2018. Έντονη φημολογία για επιστροφή στην Κόστα Ρίκα.

Ο 52χρονος Κοσταρικανός προπονητής, Όσκαρ "Ματσίγιο" Ραμίρες, έφερε εις πέρας στο ακέραιο την αποστολή του καθώς οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του (δεύτερη στον όμιλο) στην τελική φάση του Μουντιάλ, η οποία θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Κι, όμως μπορεί να μην είναι αυτός που θα απολαύσει τους "καρπούς" της επιτυχίας, καθοδηγώντας τους "τίκος" στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σύμφωνα με το "EPSN" οι διοικούντες την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κόστα Ρίκα δεν είναι ευχαριστημένοι από το έργο του (!) και είναι πιθανό να προχωρήσουν στην επαναπρόσληψη του Κολομβιανού, Χόρχε Λουίς Πίντο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος (εξέπνευσε το συμβόλαιό του) μετά τον αποκλεισμό της Ονδούρας από την Αυστραλία στα μπαράζ.

Υπενθυμίζεται ότι ο "Πρόφε" ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας στο προηγούμενο Μουντιάλ. Μάλιστα, στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 έφθασε με τους "τίκος" στα προημιτελικά της διοργάνωσης (αποκλείστηκε από την Ολλανδία, έχοντας περάσει το εμπόδιο της Ελλάδας στη φάση των "16").

Ο Πίντο αποκλείστηκε, αλλά μπορεί να πάει Μουντιάλ!

Ακόμη κι αν συμβεί αυτό το ενδεχόμενο, σίγουρα υπάρχει (πρόσφατο) προηγούμενο. Ο 65χρονος Ολλανδός προπονητής, Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, οδήγησε την εθνική Σαουδικής Αραβίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, αλλά το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε (η ομοσπονδία του ζήτησε να μένει υποχρεωτικά στη χώρα τις 23 ημέρες του μήνα, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό) και δεν είναι αυτός που θα καθοδηγήσει την ομάδα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Τον αντικατέστησε ο 59χρονος Αργεντινός προπονητής, Εντγάρδο Μπάουσα. Ο "Πατόν" ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΑΕ, αλλά αποκλείστηκε στην προκριματική φάση της ασιατικής γεωγραφικής ζώνης!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ