ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Ινφαντίνο κάλεσε τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά και τον προπονητή από την Ταϊλάνδη στον τελικό του Μουντιάλ

FIFA President Gianni Infantino attends the group G match between Belgium and Tunisia at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Ινφαντίνο (AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER)

Ο Τζάνι Ινφαντίνο απέστειλε γράμμα στον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ταϊλάνδης και κάλεσε στον τελικό του Μουντιάλ τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά και τον προπονητή, εφόσον όλα πάνε καλά και διασωθούν.

Εδώ και αρκετές μέρες 12 παιδιά και ο προπονητής τους παραμένουν παγιδευμένοι σε πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη. Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού τους συνεχίζονται, ενώ έχασε τη ζωή του ένας από τους διασώστες, αφού άφησε φιάλες οξυγόνου στα εγκλωβισμένα παιδιά.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, απέστειλε γράμμα στον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ταϊλάνδης και προσκάλεσε στον τελικό του Μουντιάλ (είναι προγραμματισμένος στις 15 Ιουλίου) τα 12 παιδιά και τον προπονητή, εφόσον όλα πάνε καλά, απεγκλωβιστούν και είναι σε κατάσταση να ταξιδέψουν. Διαβάστε τι αναφέρεται σε αυτό:

"Κύριε Πρόεδρε,

Παρακολουθούμε με αγωνία τα νέα για τις προσπάθειες διάσωσης των 12 νεαρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους σε πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη, στην επαρχία Chiang Rai, από τις 23 Ιουνίου 2018, και τώρα είμαστε βαθύτατα ανακουφισμένοι που ενημερωθήκαμε ότι βρέθηκαν από την ομάδα διάσωσης.

Εκ μέρους της διεθνούς ποδοσφαιρικής κοινότητας, σας εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη προς τις οικογένειες των παικτών και του προπονητή, αλλά και την αλληλεγγύη προς τους πολίτες της Ταϊλάνδης σε αυτές τις στιγμές ανησυχίας. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στις οικογένειες και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και θα τους δώσουν τη δύναμη να επανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Ελπίζουμε ότι με αυτά τα λόγια υποστήριξης θα δώσουμε γαλήνη και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αβεβαιότητας και ανησυχίας. Αν, όπως όλοι ελπίζουμε, ξανασμίξουν με τις οικογένειές τους τις επόμενες μέρες και το επιτρέψει η κατάσταση της υγεία τους να ταξιδέψουν, η FIFA θα ήταν χαρούμενη να τους προσκαλέσει να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Μόσχα. Ειλικρινά ελπίζω να μπορέσουν να είναι μαζί μας στον τελικό, το οποίο θα είναι αναμφίβολα μια υπέροχη στιγμή".

(AP Photo/Matthias Schrader)

Ήρ​θε η στιγμή να απολαύσεις ​τα προημιτελικά ​τ​ο​υ​ Π​αγκοσμίου Κ​υ​π​έ​λλο​υ​ στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ