ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ντοπέ ο ηγέτης του Περού, Πάολο Γκερέρο

Peru's Paolo Guerrero celebrates after scoring against Colombia during a 2018 World Cup qualifying soccer match in Lima, Peru, Tuesday, Oct. 10, 2017.(AP Photo/Rodrigo Abd)
Peru's Paolo Guerrero celebrates after scoring against Colombia during a 2018 World Cup qualifying soccer match in Lima, Peru, Tuesday, Oct. 10, 2017.(AP Photo/Rodrigo Abd) AP PHOTO/RODRIGO ABD

Η ομοσπονδία του Περού γνωστοποίησε ότι ο Πάολο Γκερέρο βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αγώνα με την Αργεντινή, με συνέπεια να χάσει τα μπαράζ και το Μουντιάλ 2018.

Χωρίς τον κορυφαίο παίκτη του θα αγωνιστεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 το Περού, αφού ο Πάολο Γκερέρο θα τιμωρηθεί διότι πιάστηκε ντοπέ στην αναμέτρηση των προκριματικών με αντίπαλο την Αργεντινή.

Ο 33χρονος επιθετικός, σκόρερ πέντε τερμάτων στην πορεία της πατρίδας του μέχρι την 5η θέση που οδηγεί στα μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία για το Μουντιάλ της Ρωσίας, ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του αγώνα στο "Μπομπονέρα" που έληξε δίχως σκορ (0-0), στην προτελευταία αγωνιστική του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Περού ενημέρωσε σχετικά (αν και δεν έχει ανακοινώσει κάτι δημοσίως) για την εξέλιξη, με συνέπεια ο Ρικάρντο Γκαρέκα να μην υπολογίζει στον Γκερέρο για τους προσεχείς αγώνες που θα κρίνουν την επιστροφή της χώρας στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Παρ' όλα αυτά, προέκυψε και ένα θετικό νέο για τους Περουβιανούς, αφού η FIFA γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της χώρας και της Κολομβίας, λόγω έλλειψης στοιχείων για το ενδεχόμενο διακωμώδησης του αθλήματος στο μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική και την αδιαφορία που επέδειξαν οι παίκτες, αφού βολεύονταν με την ισοπαλία 1-1.

Photo credits: AP Photo/Rodrigo Abd

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ