ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ντάλιτς: "Ο τρόπος που παίζει η Ελλάδα έχει κινδύνους για την Κροατία"

Croatia's head coach Zlatko Dalic shouts instructions to his players during the World Cup Group I qualifying soccer match between Ukraine and Croatia at the Olympiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Monday, Oct. 9, 2017. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Ντάλιτς (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να βάλει δύσκολα στην Κροατία με τον τρόπο που παίζει. Ο 51 ετών ομοσπονδιακός τεχνικός της αντιπάλου μας ανέφερε, βέβαια, ότι "όλα είναι στο χέρι μας".

Η Ελλάδα έχει αμυντική λειτουργία σε υψηλό επίπεδο. Αυτό δήλωσε ο Ζλάτκο Ντάλιτς ενόψει των δύο αγώνων με την Εθνική Κροατίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της αντιπάλου μας ανέφερε πως ο τρόπος που παίζουν οι Έλληνες διεθνείς μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στη δική του ομάδα.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Ντάλιτς για τον Μανωλά που δεν παίζει και για το πόσο μπορούν να επηρεάσουν οι κλιματολογικές συνθήκες:

-Για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα παίξει χωρίς τον Κώστα Μανωλά:

"Θα αντικατασταθεί από έναν δυνατό και δυναμικό παίκτη, τον Παπαδόπουλο. Έχουν τα προβλήματά τους, αλλά μιλάμε για μπαράζ και δεν χωράνε δικαιολογίες. Στο Ζάγκρεμπ θα προσπαθήσουν να αμυνθούν και να κρατήσουν το μηδέν. Θα παίξουν με μακρινές μπαλιές και αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ο τρόπος που αγωνίζονται έχει κινδύνους για εμάς".

- Για τον τρόπο παιχνιδιού της Κροατίας:

"Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι, να έχουμε υπομονή και να παίξουμε έξυπνα. Ο Μπάντελ θα ήταν πολύ χρήσιμος για εμάς, ειδικά στο μαρκάρισμα του Φορτούνη, αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι όποιος παίξει στο βασικό σχήμα θα είναι το ίδιος καλός. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε, να αναλύσουμε το ματς και να κάνουμε τα σχέδιά μας για τον τρόπο παιχνιδιού. Μιλούσα με τους παίκτες σε καθημερινή βάση, είναι χαρούμενοι που ήρθαν για αυτά τα παιχνίδια. Όλα είναι στο χέρι μας και παρότι σεβόμαστε την Ελλάδα, η Κροατία πρέπει να βγάλει την ποιότητά της".

- Για τις κλιματολογικές συνθήκες:

"Η βροχή θα βοηθήσει τα σχέδια της Ελλάδας, όμως δεν ψάχνουμε για άλλοθι. Δεν μας απασχολεί ούτε ο καιρός ούτε οι τραυματισμοί. Αν νικήσουμε την Ελλάδα, όλα τα άλλα θα είναι δευτερεούσης σημασίας. Απολαμβάνω τη δουλειά μου, δεν φοβάμαι και αντιμετωπίζω τις προκλήσεις. Ανυπομονώ για τα δύο παιχνίδια και πιστεύω στην Εθνική Κροατίας. Η Ελλάδα έχασε μόνο από το Βέλγιο, αποδεικνύοντας ότι η αμυντική τους λειτουργία και πειθαρχία είναι σε υψηλό επίπεδο. Δεν πρέπει να έχουμε βιασύνη ούτε εμείς ούτε οι οπαδοί μας. Οι ευκαιρίες θα είναι λίγες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

(AP Photo/Efrem Lukatsky)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ