ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ντάλιτς: "Γι' αυτό πήρα τη φανέλα του Παπασταθόπουλου"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA  / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς εξέφρασε την χαρά του για την πρόκριση στο Μουντιάλ, απάντησε γιατί πήρε την φανέλα του Παπασταθόπουλου και αναγνώρισε τη δουλειά του προκατόχου του.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Εθνική μας ομάδα στο Φάληρο (0-0), ο κόουτς της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς εξέφρασε την χαρά του για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, απάντησε γιατί πήρε την φανέλα του Παπασταθόπουλου μετά τον αγώνα και αναγνώρισε τη δουλειά του προκατόχου του.

"Συγχαρητήρια σε όλους, στους παίκτες κυρίως. Ήτα ένας λαμπερός αγώνας και πάμε στο Μουντιάλ, αφού πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Ευχαριστούμε τους Έλληνες, όλα ήταν καλά, υπήρχε fair play και ευπρέπεια στον αγώνα", σχολίασε αρχικά ο Ζλάτκο Ντάλιτς.

Για τη θέση του προπονητή στην Εθνική, είπε: "Σε ένα λεπτό είμαι έτοιμος να υπογράψω το συμβόλαιο μου και σχεδιάζω το μέλλον από εδώ και πέρα. Είναι η χαρά και η τιμή μου να είμαι προπονητής της εθνικής ομάδας".

Για το αν περίμενε πιο δύσκολη πρόκριση της Κροατίας, ανέφερε: "Δεν ήταν σημαντικός για μένα ο αντίπαλος. Η αλήθεια είναι ότι στο Ζάγκρεμπ παίξαμε πολύ καλά. Εδώ ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Θα ήταν δύσκολα αν νικούσαμε 1-0 στην έδρα μας. Στόχος ήταν η πρόκριση στη Ρωσία και δεν με απασχολούσε εξ αρχής με ποιον θα παίζαμε".

Για το ότι πήρε τη φανέλα του Παπασταθόπουλου, αποκάλυψε: "Οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς από τους καλύτερους στόπερ στην Ευρώπη και μου αρέσουν πολύ. Ήθελα κάτι να θυμάμαι από το ματς που πήγαμε στο Μουντιάλ και γι αυτό πήγα να πάρω τη φανέλα του".

Για το τι χρειάστηκε να αλλάξει από τότε που ανέλαβε την ομάδα, ανέφερε: "Η ουσία είναι ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες, με πολύ καλή ποιότητα. Δεν χρειάστηκε να κάνω πάρα πολλά. Ήθελε βέβαια λίγο συζήτηση με τους παίκτες μας. Υπήρχε και ο προηγούμενος προπονητής και είναι θέμα κοινής δουλειάς η επιτυχία μας. Είμαστε πολύ καλή ομάδα και δεν θα ήταν καλό να μην περάσουμε".

Για το ότι ήταν η ομάδα του πιο αμυντική στο Φάληρο, τόνισε: "Ήρθαμε με καλό αποτέλεσμα εδώ, αλλά το ματς ήταν διαφορετικό λόγω Ελλάδας. Ήταν πιο επιθετική η Ελλάδα. Απόψε δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος, αλλά σημασία έχει ότι περάσαμε στο Μουντιάλ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ