ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Λουκακού: "Ήταν εριστικοί, μου έριχναν λέιζερ στα μάτια"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM     (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΟΥΚΑΚΟΥ
Λουκακού ICON

Ο Ρομελού Λουκακού εκτόξευσε αιχμές στους Έλληνες οπαδούς, αλλά και στον Γιώργο Τζαβέλλα. "Εγώ νίκησα, αυτός έχασε. Έτσι μου αρέσει, να κερδίζω σε τέτοιες συνθήκες" δήλωσε ο στράικερ του Βελγίου.

Με δικό του γκολ το Βέλγιο νίκησε 2-1 την Ελλάδα στο Φάληρο. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, έτσι και στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα. Αυτή τη φορά, με το τρίποντο, το Βέλγιο εξασφάλισε την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Μετά το παιχνίδι, αφού βγήκε τελευταίος από τα αποδυτήρια της ομάδας του, φορώντας μαύρο καπέλο, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για ένα τρίλεπτο.

Αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε, ο οποίος προκάλεσε οργή στους Έλληνες οπαδούς. Μετά την καρφωτή κεφαλιά που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έβαλε τα δυο του χέρια πίσω από τα αφτιά, δείχνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν... χαμπαριάζει.

Το βαρύ πυροβολικό της Εθνικής Βελγίου απάντησε λέγοντας ότι οι Έλληνες φίλαθλοι τον αντιμετώπισαν εριστικά, ότι διαρκώς του έριχναν λέιζερ στα μάτια, ενώ μίλησε για τον Γιώργο Τζαβέλλα, με τον οποίο κατά διαστήματα είχε έντονες λογομαχίες κατά τη διάρκεια του ματς.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM     (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
Λουκακού ICON

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Σκόραρες ξανά γκολ πρόκρισης, όπως το 2013 στο Ζάγκρεμπ...

"Είμαι χαρούμενος για την ομάδα. Έπρεπε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσο πιο γρήγορα γινόταν. Η χαρά αυτή είναι διαφορετική σε σχέση με την Κροατία. Το ξέραμε ότι θα προκριθούμε. Πριν από το ματς ήμασταν αισιόδοξοι. Ξέραμε πώς να νικήσουμε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και το κάναμε με χαρακτήρα. Δείξαμε ωριμότητα σε ένα σκληρό παιχνίδι".

- Δεν είχε όμως εύκολο βράδυ...

"Ο αμυντικός τους (σ.σ. εννοεί τον Τζαβέλλα) ήταν εριστικός. Και αγωνιστικά και με όσα μου έλεγε. Δεν με απασχολεί. Εγώ νίκησα, αυτός έχασε".

- Μετά το γκολ, έκανες μια χειρονομία στον κόσμο...

"Το έκανα γιατί κι αυτοί συμπεριφέρθηκαν εριστικά απέναντί μου. Μου έριχναν συνέχεια λέιζερ στα μάτια, κάτι βέβαια που το περίμενα. Αυτό όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στο ποδόσφαιρο, είναι οι νίκες σε τέτοιες έδρες, με τέτοιες συνθήκες".

- Και τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο...

"Ας σταματήσουμε να μιλάμε για το Παγκόσμιο. Τώρα πρέπει να φτάσουμε ψηλά με τις ομάδες μας, για να είμαστε έτοιμοι αργότερα για το Παγκόσμιο".

- Αυτό ήταν το 10ο γκολ στα προκριματικά. Ρεκόρ για το Βέλγιο.

"Το ότι έβαλα τόσα γκολ, οφείλεται στους συμπαίκτες μου".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Λουκακού EUROKINISSI SPORTS

- Πώς πανηγύρισες την πρόκριση;

"Γονάτισα και προσευχήθηκα. Ευχαρίστησα το Θεό για ό,τι έκανε για εμένα και τους συμπαίκτες μου. Μετά τηλεφώνησα στη μητέρα μου. Είναι καλύτερο να χαρείς μια τέτοια πρόκριση με ταπεινότητα, παρά με έξαλλους πανηγυρισμούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ήττα στις λεπτομέρειες για την Ελλάδα, 2-1 από το Βέλγιο
Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής και το πρόγραμμα
Αζάρ: "Φανταστικό κοινό οι Έλληνες, ελπίζω να προκριθείτε"
Μαρτίνεθ: "Να είστε ήσυχοι, πάμε για νίκη στη Βοσνία"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ