ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

Κίνδυνος αποκλεισμού του Περού απ' το Μουντιάλ

Κίνδυνος αποκλεισμού του Περού απ' το Μουντιάλ

Αθλητική εφημερίδα του Περού υποστηρίζει πως υπάρχει κίνδυνος η εθνική ομάδα της χώρας να αποκλειστεί απ'το Μουντιάλ 2018. Οι Ιταλοί ονειρεύονται πρόκριση, αλλά μάλλον η Νέα Ζηλανδία θα είχε τις περισσότερες πιθανότητες

Το Περού ήταν η 32η και τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ 2018, αλλά σύμφωνα με την κορυφαία αθλητική εφημερίδα της χώρας, "Libero", υπάρχει κίνδυνος να μην πάει στα γήπεδα της Ρωσίας!

Η 37άχρονη βουλευτής και άλλοτε αθλήτρια του τζετ-σκι, Παλόμα Νοσέδα, πρότεινε να περάσει απ' τη βουλή τροπολογία που να επιτρέπει σε έναν κρατικό οργανισμό (Επιτροπή Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας) να αποκτήσει τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Περού.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως τον έλεγχο της ομοσπονδίας θα είχε πλέον η κυβέρνηση, καθώς ο οργανισμός υπάγεται στο υπουργείο αθλητισμού.

Οι κανονισμοί της FIFA απαγορεύουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη κυβέρνησης στα εσωτερικά των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση.

Οι Ιταλοί έχουν αναπαράγει το θέμα και ονειρεύονται πρόκριση! Με αυτή τη λογική και η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει το ίδιο, καθώς το λογικότερο θα ήταν τη θέση του Περού, σε αυτό το ακραίο σενάριο, να την πάρει η Νέα Ζηλανδία, την οποία απέκλεισε στο μπαράζ ή έστω η Χιλή να παίξει νέο μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία (η Χιλή είχε τερματίσει πίσω απ' το Περού στη Νότιο Αμερική).

Η ίδια η Νοσέδα έγραψε στο twitter: "Η Χιλή είναι ήδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν υπάρχει κανένας νόμος να το εμποδίσει".

Η Παλόμα Νοσέδα με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ρικάρντο Καρέκα...

Το πρωτοσέλιδο...

AP Photo/Karel Navarro

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί το να μένεις σε σχέση παχαίνει

Εργένηδες όλου του κόσμου, μπορείτε να αρχίσετε τα πανηγύρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24