ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η τελευταία φορά του Βελγίου χωρίς Αζάρ και Ντε Μπράινε

Belgian national soccer players Kevin De Bruyne, left, and Eden Hazard prepare for an exercise during a training of the Belgian national soccer team in Knokke, Belgium on Thursday May 19, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Belgian national soccer players Kevin De Bruyne, left, and Eden Hazard prepare for an exercise during a training of the Belgian national soccer team in Knokke, Belgium on Thursday May 19, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Ο Εντέν Αζάρ τέθηκε νοκ-άουτ για την αναμέτρηση την Ελλάδα ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Κέβιν ντε Μπράινε με το Βέλγιο να ηττάται την τελευταία φορά - πριν από ένα χρόνο - που δεν έπαιξε κανείς εκ των δύο. (video)

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Μαρτίου 2016 όταν η Πορτογαλία υποδεχόταν στη Λεϊρία και το "Estádio Dr. Magalhães Pessoa" το Βέλγιο, στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των δύο χωρών.

Αυτή η αναμέτρηση, η οποία βρήκε τους Ίβηρες νικητές με 2-1 χάρη στα γκολ των Νανί και Κριστιάνο Ρονάλντο (διαμόρφωσε το τελικό 2-1 ο Ρομελού Λουκακού), ήταν και η τελευταία που η εθνική Βελγίου δεν είχε διαθέσιμο ούτε τον Εντέν Αζάρ, ούτε τον Κέβιν Ντε Μπράινε.

Από τότε ακολούθησαν δεκατέσσερα ματς (είτε επίσημα, είτε φιλικά) στα οποία ήταν στην αποστολή είτε ο Εντέν Αζάρ είτε ο Κέβιν Ντε Μπράινε - στα περισσότερα αμφότεροι ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα - με απολογισμό εννιά νίκες, τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες για την εθνική Βελγίου.

Ο αστέρας της Τσέλσι έχει τεθεί οριστικά εκτός πλάνων του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πριν από πέντε ημέρες, ενώ η συμμετοχή του Κέβιν Ντε Μπράινε είναι εξαιρετικά αμφίβολη λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού. Μάλιστα, τα βελγικά ΜΜΕ θεωρούν ότι ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι δεν θα αγωνιστεί απέναντι στην Ελλάδα καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βελγίου δεν θέλει να πάρει το ρίσκο.

Άλλωστε, δεν συμπεριλαμβάνεται στην πιθανή αρχική ενδεκάδα (κατά τους Βέλγους) που θα παρατάξει ο Ισπανός τεχνικός το Σάββατο το βράδυ και η οποία αποτελείται από τους: Κουρτουά, Βερτόνχεν, Σιμάν, Αλντερβάιρελντ, Φόκετ, Καράσκο, Βιτσέλ, Ναϊνγκολάν, Μιραλάς, Μέρτενς και Λουκακού.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στο φιλικό της Πορτογαλίας με το Βέλγιο πριν από περίπου ένα χρόνο:

Photo credits: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ