ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η τελευταία ευκαιρία της Ουρουγουάης

Uruguay's Luis Suarez, right, celebrates with teammate Edinson Cavani after scoring against Brazil during a 2018 World Cup qualifying soccer match at the Pernambuco Arena, in Recife, Brazil, Friday, March 25, 2016. (AP Photo/Leo Correa)
Uruguay's Luis Suarez, right, celebrates with teammate Edinson Cavani after scoring against Brazil during a 2018 World Cup qualifying soccer match at the Pernambuco Arena, in Recife, Brazil, Friday, March 25, 2016. (AP Photo/Leo Correa) AP PHOTO/LEO CORREA

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 είναι η τελευταία ευκαιρία για μια λαμπρή γενιά Ουρουγουανών ποδοσφαιριστών να οδηγήσουν τη χώρα τους για τρίτη φορά στον τελικό! Δείτε γιατί...

Η Ουρουγουάη είναι μία χώρα με πληθυσμό μικρότερο από 3.500.000 κατοίκους, όμως έχει κατακτήσει δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και άλλες δύο έχει μπει στην 4άδα. Είναι δεδομένο πως και στο μέλλον θα έχει πολύ ταλέντο και ευκαιρίες για διάκριση, όμως το Μουντιάλ 2018 είναι η τελευταία ευκαιρία μία λαμπρής γενιάς.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 ο Ντιέγκο Φορλάν οδήγησε την Ουρουγουάη για τέταρτη φορά στην ιστορία στις 4 καλύτερες ομάδες του πλανήτη, η ομάδα τότε είχε πολλούς ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι όμως τώρα έχουν φτάσει στο... όριο.

Το 2014 χάθηκε μεγάλη ευκαιρία και ο λόγος δεν είναι άλλος απ' την δαγκωνιά του Λουίς Σουάρες στον Κιελίνι. Μαζί με την Κόστα Ρίκα οι Ουρουγουανοί άφησαν εκτός συνέχειας την Ιταλία και την Αγγλία, όμως η δαγκωνιά έβγαλε νοκ-άουτ τον Σουάρες και μαζί και την ομάδα του, η οποία στους "16" αποκλείστηκε απ' την Κολομβία (2-0 με τέρματα του Χάμες Ροντρίγκες).

Ας δούμε λοιπόν τώρα γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 είναι η τελευταία ευκαιρία της γενιάς στην οποία στήριξε πολλά τερματίζοντας την καριέρα του Ντιέγκο Φορλάν για να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσε εκείνος (οριακά), να οδηγήσει δηλαδή τη χώρα σε έναν τρίτο τελικό.

Ο Μάξι Περέιρα και ο Κάρλος Σάντσες είναι 33 ετών, ενώ στα 32 είναι οι Φερνάντο Μουσλέρα, Ντιέγκο Γκοντίν και Κριστιάν Ροντρίγκες. Αυτοί οι παίκτες σε 4 χρόνια δεν θα υπάρχουν στην εθνική.

Η τελευταία ευκαιρία για ποιοτικό Μουντιάλ είναι και για το μεγάλο επιθετικό δίδυμο. Και ο Έντινσον Καβάνι και ο Λουίς Σουάρες είναι 31 ετών. Τώρα αποτελούν ίσως το καλύτερο δίδυμο στον πλανήτη, αλλά όταν θα είναι 35 (στα 36) αυτό δεν θα ισχύει.

Και ο Κριστιάν Στουάνι που αποτελεί την πρώτη επιθετική λύση είναι 31 ετών, όπως και ο Μαρτίν Κάσερες, ο οποίος είναι ένας απ' τους πιο... πασπαρτού παίκτες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

Η Ουρουγουάη δεν θα χαθεί, έχει παίκτες που θα την έχουν σε υψηλό επίπεδο και τα επόμενα χρόνια, αλλά το 2018 είναι η χρονιά που έχει την παγκόσμια κλάση στις τάξεις της που μπορεί να φέρει την υπέρβαση.

Οι παίκτες που αναφέραμε παραπάνω, μαζί με την φρεσκάδα των Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκαστόν Σίλβα, Κοάτες, Μπεντανκούρ, Νάντες, Ντε Αρασκαέτα, Βεσίνο, Τορέιρα, Λασάλτ, Γκαστόν Ραμίρες και Μάξι Γκόμες, μπορούν να πετύχουν πολλά. Έχουν μια τελευταία ευκαιρία να το κάνουν και θα ξεκινήσουν απ' τον 1ο όμιλο με αντιπάλους κατά σειρά τους τις Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Ρωσία. Αν περάσουν πιθανότατα θα παίξουν με Ισπανία ή Πορτογαλία στους "16".

AP Photo/Leo Correa

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ