ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η συγκλονιστική αντίδραση μεσήλικα Αιγύπτιου για την πρόκριση στο Μουντιάλ

Η συγκλονιστική αντίδραση μεσήλικα Αιγύπτιου για την πρόκριση στο Μουντιάλ

Ένας Αιγύπτιος φίλαθλος που έβλεπε από την τηλεόραση τη χώρα του να προκρίνεται στο Μουντιάλ μετά από 28 χρόνια "τρελάθηκε", προσφέροντας ένα άκρως ποδοσφαιρικό στιγμιότυπο.

Τρεις δεκαετίες αναμονής είναι τεράστιο χρονικό διάστημα για τη μεγαλύτερη ομάδα της Αφρικής. Η Αίγυπτος εξασφάλισε την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και επιστρέφει στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση μετά από 28 χρόνια.

Από την Ιταλία το 1990 μέχρι τη Ρωσία το 2018 άλλαξαν πολλά για την Αίγυπτο, τόσο σε αθλητικό όσο και πολιτικό επίπεδο. Η χώρα βίωσε μία επανάσταση και το τέλος του Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ στο ίδιο διάστημα στέφθηκε πέντε φορές πρωταθλήτρια Αφρικής, οι τρεις εξ αυτών συνεχόμενες.

Ένας μεσήλικας Αιγύπτιος, ο οποίος έζησε όλες αυτές τις εξελίξεις των τελευταίων 28 ετών, αναλύθηκε σε δάκρυα, όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ έστησε την μπάλα στη βούλα του πέναλτι, εκτελώντας το Κονγκό από τα 11 μέτρα και στέλνοντας τους "Φαραώ" στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Ο Αιγύπτιος έβγαλε από μέσα του όλο το πάθος και τα απωθημένα 28 ετών και δεν μπορούσε να κρατηθεί, κλαίγοντας για πάνω από ένα λεπτό μετά από το γκολ, μπροστά από την τηλεόραση του σπιτιού του, βλέποντας το παιχνίδι.

Οι εικόνες που τράβηξε πιθανόν κάποιο μέλος της οικογένειάς του είναι συγκλονιστικές και αντιπροσωπευτικές του ποδοσφαίρου:

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ