ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η Νότια Κορέα πέταξε εκτός συνέχειας τη Γερμανία

South Korea's players celebrate a goal during the group F match between South Korea and Germany, at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena in Kazan, Russia, Wednesday, June 27, 2018. (AP Photo/Lee Jin-man)
South Korea's players celebrate a goal during the group F match between South Korea and Germany, at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena in Kazan, Russia, Wednesday, June 27, 2018. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γερμανία, δεν θα υπερασπιστεί το στέμμα της, αφού μετά από την ήττα από τη Νότια Κορέα (2-0) τερμάτισε στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου.

Η Γερμανία παραδίδει τα σκήπτρα στο ποδόσφαιρο, αφού ηττήθηκε (δίκαια) από τη Νότια Κορέα στο Καζάν για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου και τερμάτισε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το τελικό 2-0 σημειώθηκε στις καθυστερήσεις από δύο γκολ των Κορεατών που θα μπορούσαν να σκοράρουν και νωρίτερα, αλλά αποχαιρέτησαν το τουρνουά με ψηλά το κεφάλι.

Τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε:

1. Η "ΣΑΛΑΤΑ" ΤΟΥ ΛΕΒ

Ο Γιόαχιμ Λεβ... μιμήθηκε τον Χόρχε Σαμπαόλι, επαναφέροντας στην ενδεκάδα παίκτες που είχαν απογοητεύσει στην πρεμιέρα. Σάμι Κεντίρα και Μεσούτ Εζίλ βρέθηκαν στο βασικό σχήμα, επειδή "τα πήγαν πολύ καλά στην προπόνηση", όπως εξήγησε ο Γερμανός τεχνικός. Μαζί τους ο Ματς Χούμελς που αποθεραπεύτηκε την κατάλληλη στιγμή ώστε να πάρει τη θέση του τιμωρημένου Τζερόμ Μπόατενγκ, ο Νίκλας Ζίλε και ο Λέον Γκορέτσκα. Έξω έμειναν οι τραυματίες Αντόνιο Ρίντιγκερ και Ζεμπάστιαν Ρούντι, ενώ ο Τόμας Μίλερ έμεινε στον πάγκο.

Η Νότια Κορέα πέταξε εκτός συνέχειας τη Γερμανία
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο Λεβ χρησιμοποίησε τον 19ο και 20ό παίκτη του στο ρόστερ (Ζίλε και Γκορέτσκα, στα προκριματικά χρησιμοποίησε μόλις 18) και μόνο τρεις δεν έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής στη διοργάνωση. Οι δύο αναπληρωματικοί τερματοφύλακες και ο Ματίας Γκίντερ. Ο παίκτης που περίμεναν όλοι να αγωνιστεί για να προσφέρει φαντασία, ταχύτητα και διεισδυτικότητα, όμως, ο Γιούλιαν Μπραντ της Λεβερκούζεν, έμεινε στον πάγκο. Και από τα "πάντσερ" έλειπαν ακριβώς αυτά τα στοιχεία, αφού με τον Μάρκο Ρόις σε κακή μέρα, ο Τίμο Βέρνερ δεν ήταν αρκετός.

2. ΙΔΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Κατά σειρά 3, 3, 2, 8, 4, 7, 2, 6, 3, 5. Τα γκολ που σημείωσε η Γερμανία στα προκριματικά, όπου έκανε το απόλυτο νικών και δέχθηκε μόλις 4 γκολ. Οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Λεβ ήταν οι ίδιοι. Μάλιστα, στο μεγαλύτερο μέρος των προκριματικών, είχαν τη βοήθεια του υγιούς Μάνουελ Νόιερ. Οι ίδιοι παίκτες, με την ίδια διάταξη κατά βάση, σημείωσαν όλα αυτά τα γκολ, απέναντι σε ομάδες που την αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο.

Η μαζική άμυνα των αντιπάλων δεν προβλημάτισαν τη "νάτσιοναλμανσαφτ", που με ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι με υπομονετικές μεταβιβάσεις και άμεσες πάσες, κατάφερνε να διασπάσει οποιαδήποτε πολυπρόσωπη άμυνα είχε απέναντί της. Πότε ο Βέρνερ, πότε ο Μίλερ, πότε ακόμα και ο Σάντρο Βάγκνερ ή οι μέσοι και οι αμυντικοί έκαναν "πάρτι" από νωρίς στο 1ο ημίχρονο, σημείωναν ένα γκολ και μετά οι αντίπαλοι άφηναν κενά και καταστρέφονταν.

Η Νότια Κορέα πέταξε εκτός συνέχειας τη Γερμανία
AP PHOTO/SERGEI GRITS

Σε αυτό το τουρνουά, δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Η Γερμανία δεν προηγήθηκε ποτέ, η "καλοκουρδισμένη μηχανή" έμεινε από λάδια και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς άλλαξε σε σχέση με τα προκριματικά και γιατί δεν βγήκε τίποτα στους Γερμανούς διεθνείς, που μιμήθηκαν την Ισπανία στην προηγούμενη διοργάνωση και αποκλείστηκαν στη φάση ομίλων ως κάτοχοι.

3. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Η Νότια Κορέα σημείωσε δύο γκολ στις καθυστερήσεις, ωστόσο μετά από ένα κακό 1ο ημίχρονο, όπου φοβήθηκαν και τη... σκιά τους, θα μπορούσαν να "πλήξουν" τους Γερμανούς. Τα κενά που άφησαν στην άμυνα οι παίκτες του Λεβ ψάχνοντας το γκολ της νίκης ήταν αρκετά ασυνήθιστα για ευρωπαϊκή ομάδα με προσήλωση στην τακτική. Ο Χούμελς έμοιαζε να αμύνεται μόνος του, με τη μεσαία γραμμή να μην προλαβαίνει τους ταχύτατους Κορεάτες και τους υπόλοιπους αμυντικούς να βρίσκονται μονίμως εκτός θέσης.

Referee Mark Geiger speaks with South Korea players during the group F match between South Korea and Germany, at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena in Kazan, Russia, Wednesday, June 27, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Νότια Κορέα AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Αν η Νότια Κορέα ήταν πιο προσεκτική στις τελικές προσπάθειές της στο 2ο ημίχρονο και λίγο πιο ψύχραιμη στην τελευταία πάσα ή ντρίμπλα, τότε το σκορ θα είχε ανοίξει από πολύ νωρίτερα και θα είχε αποδοθεί δικαιοσύνη πολύ νωρίτερα.

4. ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η σπουδαία "φουρνιά" που "γαλουχήθηκε" στις αρχές της χιλιετίας και που προέκυψε από τις αποτυχίες στα τέλη του '90, μοιάζει να περνάει τις πρώτες σοβαρές δυσκολίες. Η Γερμανία για πρώτη φορά μετά από 16 σερί τουρνουά μένουν εκτός οκτάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία τους αποκλείονται στην πρώτη φάση ομίλων ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παραδίδει το στέμμα που κέρδισε με τόσο εμφατικό τρόπο το 2014, χωρίς να το υπερασπιστεί στο ελάχιστο.

Η Νότια Κορέα πέταξε εκτός συνέχειας τη Γερμανία
AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανανέωσε το συμβόλαιο του Λεβ μέχρι το καλοκαίρι του 2020 "ανεξαρτήτως έκβασης στο Παγκόσμιο Κύπελλο" λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι στη Ρωσία, ωστόσο ουδείς μπορούσε να φανταστεί τόσο κακή εικόνα. Ο Λεβ, στο πλευρό του Γίργκεν Κλίνσμαν αρχικά και στη συνέχεια μόνος του, ήταν αυτός που έτρεξε και επέβλεψε την αναγέννηση του γερμανικού ποδοσφαίρου την προηγούμενη δεκαετία και θεωρείται ο καταλληλότερος για να το επαναλάβει. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, ίσως να μην χρειάζεται ξήλωμα εκ βάθρων. Νεανικό ταλέντο υπάρχει, ποιότητα υπάρχει, εμπειρία υφίσταται. Ίσως απλά να πρόκειται για μία παύση.

Γήπεδο: "Καζάν Αρένα" (Καζάν)

Διαιτητής: Μαρκ Γκέιγκερ (ΗΠΑ)

Βοηθοί: Τζο Φλέτσερ (Καναδάς), Φρανκ Άντερσον (ΗΠΑ)

Τέταρτος διαιτητής: Χούλιο Μπασκουνάν (Χιλή)

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Τάε Γιονγκ Σιν): Τσο, Γ. Λι, Γιουν, Γ. Γκ. Κιμ, Χονγκ, Τζ. Σ. Λι, Γ. Γ. Τζουνγκ, Τζανγκ, Μουν (69' Τζου), Κου (56' Χουάνγκ, 79' Κο), Σον

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Χέκτορ (78' Μπραντ), Κεντίρα (58' Γκόμεθ), Γκορέτσκα (63' Μίλερ), Εζίλ, Κρόος, Ρόις, Βέρνερ

Γκολ: 90+3' Γ. Γκ. Κιμ, 90+6' Σον

Κίτρινη κάρτα: 9' Τζουνγκ, 23' Τζ. Σ. Λι, 48' Μουν, 65' Σον

Κόκκινη κάρτα: -

Θυμηθείτε το live του αγώνα

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Σουηδία (5-2) 6

2. Μεξικό (3-4) 6

3. Νότια Κορέα (3-3) 3

4. Γερμανία (2-4) 3

Photo credits: AP Photo/Lee Jin-man, Thanassis Stavrakis, Sergei Grits, Frank Augstein

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ